Rood is dé kleur du moment – en deze celebs bewijzen het

Mooi rood is niet lelijk.

Hoewel vorig jaar Barbieroze de verzamelnaam was voor de looks die de rode loper domineerden, is er anno 2023 een andere kleur die we al veel gezien hebben, en vermoedelijk nog veel meer zullen zien de komende tijd. Rood is dé kleur van dit moment, en apparently is celebrity-land het daar roerend mee eens.

Pittig rood

We hebben het hier niet over koraal-, aubergine- of bordeauxrood. Nee, het gaat hier om pittig rood. Baywatch Pamela Anderson-rood, hete peper-rood, Engelse telefooncel-rood. Je begrijpt wat we bedoelen. Tijdens haar optreden voor de Super Bowl eerder dit jaar koos Rihanna voor een ton sur ton rode look, en ook op de Oscars hulde menig celebrity zich in een roodkleurige outfit. We zetten onze favoriete celeb-looks in deze kleur voor je op een rijtje.

Gigi Hadid

Bron: NL Beeld

La Hadid straalde tijdens de Oscars afterparty zoals gewoonlijk in een op maat gemaakte jurk van Zac Posen. Met haar Barbieblonde haren ownde ze als geen ander de populairste kleur van het moment.

Zendaya

Bron: NL Beeld

We hadden niet anders verwacht, maar als de echte trendsetter als ze is, luidde Zendaya afgelopen jaar de hete peper-trend al in. De actrice verscheen op de Emmy’s in een bloedrode jurk van Valentino die – volgens ons – de perfecte middenweg vormt tussen sexy en chic.

Pamela Anderson

Bron: NL Beeld

Tja, en wie kan de Baywatch-rode kleurtrend nu beter rocken dan Pamela Anderson herself? Tijdens de première van Pamela, A Love Story verscheen de actrice in een jurk waar we eerlijk gezegd niet veel over kunnen zeggen, behalve dat less soms echt more is. Want ja, als rood jou beter staat dan wie dan ook, dan is zelfs een klein beetje poespas natuurlijk al overbodig.

Ashley Graham

Bron: NL Beeld

Zonder Ashley Graham geen feestje. En dus verscheen het plus-size model op de afterparty van de Oscars in een kittig, doorschijnend gewaad van Dolce & Gabbana. Wellicht wat prijzig voor zo’n stukje stof als je het ons vraagt, maar we moeten toegeven dat het haar prachtig staat.

Tessa Thompson

Bron: NL Beeld

Tessa Thompson sierde tijdens het filmfestival in Venetië de rode loper in een eveneens zo rood exemplaar van Elie Saab. De matchende rode lippen fungeerden als absolute finishing touch voor deze elegante look.

Alton Mason

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alton (@altonmason)

En niemand minder dan Alton Mason – aka het eerste zwarte mannelijke model dat voor Chanel de catwalk betrad – bewijst dat ook mannen de kleur du moment kunnen rocken. Ook hij was van de partij bij de Oscars afterparty, en dat hebben we geweten. Het Valentino-pak laat aan de bovenkant weinig aan de verbeelding over, maar daar hoor je ons natuurlijk niet over klagen.

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws