Dit zijn dé schoenentrends van dit voorjaar

Van metallic tot western: deze trends gaan we het meeste zien dit voorjaar.

Copenhagen Fashion Week - Street Style

Hoewel we er – met een schuin oog kijkend naar de grijze luchten – nog niet veel van gemerkt hebben, is de lente nu toch echt begonnen. En een nieuw seizoen vraagt om nieuwe trends. Zeker in het voorjaar – want die UGGs kunnen nu echt wel terug de kast in. Dit zijn dé schoenentrends voor dit seizoen.

Ballerina's

 Met stipt op nummer één: Ballerina's zijn terug van weggeweest! Tijdens Fashion Week verruilden modellen voor onder andere Remain, Coach, Dauphinette en Victor Glemaud hun high heels voor ballerina's en op the gram zien we ook menig influencer op de platte schoen.

Wikkelsandalen

Nu de lente is begonnen, mogen de benen weer geshowd worden. En hoewel er wellicht eerst wat zelfbruiner aan onze kuiten te pas moet komen, zijn wij groot fan van de wikkelsandalen. Zie je jezelf nog niet in de traditionele Romeinse variant? No worries. Inmiddels heeft een aantal modehuizen de sandaal een chique upgrade gegeven – van platforms tot pumps.

Metallic schoenen

Bron: NL Beeld

Mocht je het gemist hebben: shame on you. De metallic schoenen veroverden de runways tijdens Fashion Week en ook A-listers hebben de trend al omarmd. Zo zagen we tijdens Paris Fashion Week Anne Hathaway haar Valentino fitting verlaten met een paar metallic stappers aan haar voeten, droeg Sarah Jessica Parker mismatching metallic stiletto’s tijdens de opening van haar footwear boutique in New York en verrijkte ook Katie Holmes haar garderobe met een stel reflecterende pumps.

Spitse neus

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Gosia Boy (@gosiaboy)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Yasmin (@yasminrobert)

Ronde schoenneuzen? Been there, done that. Het is tijd voor iets nieuws. Hoewel we het zagen het op de catwalk bij Prabal Gurung en Victor Glemaud, hadden influencers de trend al sneller door. Instagram staat er vol mee, en we moeten eerlijk zijn: deze trend is echt on-point – letterlijk.

Cowboylaarzen

Bron: NL Beeld
Bron: NL Beeld

Een nieuwe trend kunnen we het niet echt noemen, maar één ding is zeker: de cowboylaarzen zullen voorlopig niet van de straten weg te denken zijn. Hoewel vooral de hoge varianten nu veel te zien zijn, kun je ze in alle soorten en maten vinden – van echte, Texas-achtige vibes tot een meer glamoureuze vertaling van de trend. Discover your inner cowgirl!

Bron: Elle | Beeld: NL Beeld

Fashion
  • Street style, close up at Blanche spring summer 2019 ready-to-wear show held at Ostergade, in Copenhagen, Denmark, on August 7, 2018. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM