Zó zoek je uit welke haarkleur jou het beste staat

Zo vind je de perfecte match.

Vind je het tijd voor een nieuwe coupe? Dan kan het nog best lastig zijn om een haarkleur te kiezen die bij jou past. Welke kleur het meest flatteert bij jouw uiterlijk, hangt af van een aantal zaken. We vertellen je hoe je erachter komt welke haarkleur perfect matcht!

Zo weet je welke haarkleur bij jou past

De geschikte haarkleur vinden die past bij jouw gezicht, werkt in principe hetzelfde als uitzoeken welke kleuren kleding je goed staan. Maar in tegenstelling tot dat ene jurkje, kun je als het gaat om je heilige lokken het maar beter in één keer bij het rechte eind hebben. Anders moet je in de weer met allerlei spoelingen of ontkleuringsmiddeltjes – met alle gevolgen van dien. Afijn, er zijn twee aspecten waar je jouw perfecte haarkleur op kunt baseren en wij vertellen je welke dat zijn.

Huidtype

Sommige kleuren kunnen je bleker doen ogen dan dat je bent, terwijl andere tinten juist ophelderen. Heb je een lichte huidskleur en verf je je haar vrij donker, dan kan dit je ouder doen lijken. Unaniem beslist: willen we niet. Hetzelfde geldt ook andersom. Heb je een vrij donkere huidtint en verf je je haar te licht, kan dit je ook overkomen. Olijfkleurige huidtypes die voor een blonde coupe willen gaan, kunnen beter naar warme tinten dan naar assige tinten kijken. Dit oogt namelijk een stuk frisser, en dat is nou eenmaal wat je wil! Mocht je van look willen wisselen, raden we je aan om niet al te rigoureus van start te gaan. Ga geleidelijk van licht naar donker – of andersom – om te kijken of je jouw gedroomde haarkleur eigenlijk wel kunt hebben in je gezicht.

Je bent misschien ook al wel bekend met de ondertoon van jouw huid. Handig om te weten, want buiten de juiste haarkleur, kies je op basis van dit gegeven bijvoorbeeld ook de perfecte foundation. Bij een huid met gele ondertoon zijn warme kleuren altijd een goed idee, of een tint die net iets donkerder is dan de huidskleur. Bij een roze ondertoon kun je gerust kiezen voor een lichtere haarkleur. Wees wel voorzichtig met hele koele tinten, omdat dit je huid juist roder kan doen lijken.

Kleur ogen

Naast de kleur van je huid, is ook die van je ogen van belang bij het kiezen van de juiste haarkleur. Je ogen kunnen namelijk meer naar voren komen wanneer je voor de juiste kleur coupe gaat. Een verkeerde tint daarentegen, kan die mooie kijkers juist doen vervagen. Heb je bruine of groene ogen, dan kun je ze meer laten stralen door een warme tint die een tikkeltje lichter of donkerder is dan je eigen oogkleur. Chocoladebruin is hier een goed voorbeeld van. Ben je gezegend met blauwe of grijze kijkers? Dan kun je een goudblonde of asblonde kleur goed hebben, maar ze vallen pas écht op als je je haar in kopertonen verft. You’re welcome!

Bron: Beau Monde, Jan Magazine | Beeld: iStock

Laatste nieuws