Trenchcoat season is here: 5 stijlvolle manieren om de tijdloze jas te dragen

De holy grail onder de jassen.

Er zijn veel dingen die we leuk vinden aan de lente. Het weer wordt beter (tenminste, dat hopen we), de dagen worden langer én de trenchcoat kan weer aangetrokken worden. Een trenchcoat is een lifelong keeper en een must in de garderobe van elke modeliefhebber.

Tijdloos

De tijdloosheid van de trenchcoat kan niemand ontkennen. Elk jaar domineert deze jas het straatbeeld wanneer de temperaturen weer wat milder worden, maar we een jas nog niet achterwegen kunnen laten.

Het fijne aan dit item is dat je ‘m op zoveel verschillende manier kunt dragen. Midi skirts werken, elke jeanssoort combineer je makkelijk met de jas en ook tig schoenstijlen complimenteren de coat. Heb je nog wat stijlideeën nodig? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Nudes

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lizzy Hadfield (@shotfromthestreet)

Een trenchcoat kan elke outfit elegant maken. Bestaat jouw garderobe uit veel nude-kleuren? Dan zit je met een beige trench goed! Overigens is dat ook de meest tijdloze variant. Dus heb je nog geen trench en wil je er graag eentje aanschaffen in een kleur die altijd in blijft? Kies dan voor beige!

Sporty

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chloé Pierre (@chloepierreldn)

De kracht van een tijdloze trenchcoat mag absoluut niet onderschat worden. Het kan elke outfit voorzien van een fancy upgrade. Zo kun je het item prima combineren met een sportieve look. Ga bijvoorbeeld voor een comfy joggingbroek en draag die met een paar prachtige hakken and you’re good to go!

Minimalistisch

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

In de zomer pakken we graag uit met opvallende outfits. Think prints. In de lente bouwen we het nog wat rustiger op. Met een trenchcoat kun je een witte tanktop en een denim jeans transformeren tot een fashionable geheel.

Leggings en sneakers

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jess | Minimal Style (@_jessicaskye)

Ook in de herfst houden we vast aan comfort. Sneakers and leggings it is. En het toeval wil dat een trenchcoat hier prima bij staat.

Combat boots

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brittany Bathgate (@brittanybathgate)

Boots and coats zijn een beetje een wintercombo, maar het is een combinatie die ook in de lente werkt, zeker als je je bedenkt dat de Nederlandse lente niet dezelfde lente is als die ze in Spanje hebben. Met een paar chucky laarzen sla je de plank in ieder geval nooit mis.

Bron: Popsugar | Beeld: NLBeeld/BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws