Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Lees ook

Op een bepaald punt in je leven heb je je vast eens afgevraagd of een pony jou mooi zou staan. En weet je wat, de kans is best groot dat een fringe je goed zou staan. Al moet je dan wél weten welk model het beste bij de vorm van jouw gezicht past.

Vorm van je voorhoofd

Hoewel een pony de meeste mensen wel staat, zijn er ook gevallen waarin je beter niet voor deze haarstijl kunt kiezen. De grootte van je voorhoofd speelt hierin een belangrijke rol. Heb je een vrij klein voorhoofd? Dan is de kans groot dat bangs niet helemaal jouw ding zijn. Al zou je dan altijd voor een rechte pony kunnen gaan – wat overigens ook een match kan zijn voor mensen met een mediumgroot voorhoofd. Mensen met een langer voorhoofd kunnen het beste een iets kortere pony kiezen. Hiermee accentueer je namelijk de lijnen van je gezicht, je wenkbrauwen en je ogen. En dat zorgt ervoor dat je gezicht nog beter naar voren komt.

Vierkant gezicht

Heb je een brede hoekige kaaklijn en zijn je voorhoofd en jukbeenderen dezelfde breedte? Dan heb je een vierkant gezicht. Een pony die bij jou het beste past is een warrige pony zoals een shaggy fringe of curtain bangs. Dit model zorgt ervoor dat de ronde vormen van je gezicht zachter naar voren komen. Ook een pony langs je gezicht helpt bij het zachter maken van je gezicht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anne Hathaway (@annehathaway)

Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht kenmerkt zich door brede jukbeenderen en een smal voorhoofd en kin. Met deze gezichtsvorm heb je geluk, want je kunt eigenlijk elke pony wel kiezen. Een piekerige pony zoals de shaggy fringe staat je ook goed, omdat je ogen en de vorm van je gezicht hierdoor nog meer opvallen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miley Cyrus (@mileycyrus)

Lang gezicht

Wanneer je de lengte van je gezicht wilt verbloemen, kun je het beste kiezen voor een rechte pony. Een long blunt fringe is ook een goede keuze, omdat je gezicht hierdoor korter en breder lijkt. Of kies voor een dichte pony á la actrice Zoe, waarmee je gezichtsvorm mooi geaccentueerd wordt!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zooey Deschanel (@zooeydeschanel)

Rond gezicht

Heb je brede jukbeenderen en een brede kaaklijn waardoor je gezicht korter oogt? Dan heb je een ronde gezichtsvorm. Een rond gezicht komt goed tot zijn recht met een gelaagde pony, omdat deze pony je gezicht langer doet lijken. Ook een schuine pony of iets kortere rechte pony laten je jukbeenderen nog mooier naar voren komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Hill (@taylor_hill)

Final take

En voor je denkt dat de pony die jij het allermooist vindt niet matcht met je gezicht, is het goed om je wensen voor te leggen aan je hairstylist. Grote kans dat diegene nog wat tips en tricks heeft, of een suggestie kan doen voor een mooi alternatief!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: NL Beeld/ BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook