Even tot rust komen: dit zijn de fijnste retraites

Even helemaal ontspannen!

Er is natuurlijk geen betere manier om je werk los te laten dan op vakantie te gaan. En wie ook nog eens helemaal tot rust wil komen, doet er goed aan om een retraite te boeken.

Dit jaar willen we weer volop gaan reizen, maar de ene reistrend scoort momenteel beter dan de andere. Eentje die steeds populairder wordt zijn reizen waarbij ‘geest, lichaam en ziel’ centraal staan. Uit de reisvoorspellingen voor 2023 van Booking.com blijkt dat 30 procent van de Nederlandse reizigers dit jaar een vakantie wil boeken waarbij mindfulness en meditatie centraal staan. Om die reizigers tegemoet te komen, deelde Booking meteen een aantal fijne retraites.  

Rustgevende stilteretraite – Altea, Spanje

Je hoeft niet meteen het vliegtuig te pakken naar een ander continent, in Europa zijn er meerdere parels te vinden waar je op retraite kunt. Hotel Tossal d’Altea is er eentje van. Op deze locatie – tussen de olijfbomen, amandelbomen en sinaasappelbomen – vinden elk jaar twee stilteretraites plaats: eentje in de lente en eentje in de herfst. De charmante terrassen en tuinen van Hotel Tossal d’Altea zijn ideaal als je op zoek bent naar meditatieve stilte. Je leert er hoe je mindfulness in het dagelijks leven kunt integreren en je mediteert er bij kaarslicht.

Verkwikkende wellnessretraite – Badung, Bali, Indonesië

Toeristen wisten Bali altijd al te vinden om z’n mooie stranden en prachtige tempels, maar het resort REVĪVŌ Wellness Resort Nusa Dua Bali maakt het eiland ook tot een bezoekwaardige plek. Je kunt hier een wellness-retraite boeken waar veel aandacht is voor yoga, pilates, spabehandelingen en therapieën. Ook kun je ontspannen in het zwembad, de sauna of de hottub en je kunt je smaakpapillen prikkelen in het restaurant dat lokaal geproduceerde, gezonde gerechten serveert.

Herstellende yogaretraite – Quimixto, Mexico

Altijd al naar Mexico willen afreizen en altijd al een yogaretraite willen volgen? Sla dan twee vliegen in een klap in bij het Mexicaanse Xinalani Retreat. Je verblijf aan deze plek is gericht op fysieke en persoonlijke groei, en in een van de zes prachtige studio’s werk je aan het perfectioneren van je yogaposes. Niet alleen om een yogapro te worden, maar vooral om flexibeler te worden en om een sterker lichaam te krijgen. En na zo’n yogalesje kun je heerlijk ontspannen in een traditionele sauna, de temazcal.

Verzachtende zwangerschapsretraite – Soldiers Point, Australië

Een babymoon heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Logisch, want het biedt aanstaande ouders de kans om even te ontspannen en samen te zijn voordat hun leven compleet verandert. Het Australische Bannisters Port Stephens verwelkomt zwangere vrouwen en hun partner voor een heuse babymoon retraite. Mocktails drinken aan het zwembad, prenatale zwangerschapsmassages en huidverzorgingsbehandelingen staan daar allemaal op het menu. Heerlijk voor jou en je partner!

Bron: Booking.com | Beeld: Cliff Booth

Laatste nieuws