Good to know: zo lang kan je een beha blijven dragen

Jouw favoriete beha heeft helaas niet het eeuwige leven.

Bralettes, push-ups of beha's met alleen een beugel: we hebben altijd wel een paar favoriete beha's die we het liefst elke dag willen dragen. En als ze niet kapot zijn, dan kan dat toch? Wrong, ook jouw favoriete beha heeft een houdbaarheidsdatum, en dat is waarschijnlijk een stuk sneller dan je zou verwachten.

Hoeveelheid

Ten eerste is het belangrijk om bij jezelf na te gaan hoeveel beha's jij hebt die je daadwerkelijk draagt. Met vijf beha's (en de juiste hoeveelheid afwisseling) zou je een jaar vooruit kunnen voor de aan vervanging toe zijn. Heb jij tien beha's in je ladekast liggen, dan betekent dat dus dat je hier twee jaar mee kan doen. Met twee kun je een half jaar vooruit en met één slechts een maand. En met name dat laatste is zonde van je geld. Kwalitatief goede beha's kunnen namelijk best een prijskaartje hebben.

We gaan ervanuit dat je meer dan één beha hebt en dat je een beha niet zomaar een maand lang zou dragen, maar stel hè, dat je het wel zou doen. Dan is het best logisch dat je die na een maand dragen moet weggooien. Iets wat je vaak draagt kan namelijk heel snel slijten, waardoor je beha erg snel de oorspronkelijke vorm en ondersteuning verliest. En laat die ondersteuning nou net datgene zijn waar een beha voor bedoeld is.

Hygiëne

Daarnaast is hygiëne natuurlijk ook nog een belangrijk ding als het gaat om beha's. Door de dag heen verzamel je namelijk een heleboel bacteriën die ervoor kunnen zorgen dat je last krijgt van jeuk of een geïrriteerde huid. Willen we niet. Daarom is het verstandig om je beha na twee á drie keer dragen in de wasmachine te doen. En ook bij het wassen moet je op bepaalde dingen letten.

Zo kun je beha's het beste wassen op een laag programma van maximaal 30 graden. Daarnaast moet je bij het wassen van je beha gebruik maken van vloeibaar wasmiddel in plaats van waspoeder. Goed om te weten dus. Ook moet je je lingerie niet samen met hele zware items wassen, denk aan: spijkerbroeken, truien en vesten. Ook is het verstandig om je beha in een waszakje te stoppen, dat zorgt namelijk voor extra bescherming. Wil je écht zuinig omgaan met je lingerie? Dan is het toch het beste om dit met de hand te wassen.

Vervangen

Als laatste is het belangrijk om goed te kijken wanneer je beha aan vervanging toe is. Check bijvoorbeeld of je beha minder elastisch is geworden, of kijk naar eventuele slijtage. Draag jij je beha ineens op een ander haakje dan waar je hem eerst op vast deed? Ook dat kan een teken zijn om een nieuwe aan te schaffen. Benieuwd of jouw beha's ook aan vervanging toe zijn? Het proberen waard!

Bron: Ze.nl, Beau Monde | Beeld: Pexels