Terug naar de zeroes: deze bekende schoenen maken een comeback

Haal ze maar weer onder je bed vandaan!

Trends komen en gaan, maar sommige old school trends weten hun weg ook weer terug te vinden. Met name uit de zeroes zien we een hoop items die we vroeger ook droegen, en het nieuwe schoeisel onder de modemensen is daar een goed voorbeeld van. Scholl’s houten sandalen zijn namelijk weer terug!

Houten sandalen

Terug naar 2010: in iedere koffer naar een warm vakantieland werd wel een paar houten sandalen van Scholl ingepakt. Je weet wel, die houten klompjes met open tenen en een gesp over de voet heen. Die gesp was er in verschillende hippe kleurtjes en soms had de schoen een kleine hak, maar er was ook een platte versieOh the good old days…

Comeback

Kijk jij ook met een fijn gevoel terug op die tijd? De tijd voor Instagram en Netflix? Dan hebben we goed nieuws: want je kunt ze met een gerust hart weer onder het bed vandaan halen – of natuurlijk een nieuw paar aanschaffen. Scholl werkt namelijk hard aan een comeback van de iconische schoenen en het design is geen spat veranderd.

Collaborations

Achter de schermen is het merk met veel leuke samenwerkingen bezig. Zo sloeg het label in 2022 de handen ineen met Ganni en vorige maand was de beurt aan RE/DONE met een collectie van zes stijlen in onder andere denim, lak rood en zwart. En nu staat er alweer een volgende collaboration klaar: DJ, muzikant en producer Honey Fucking Dijon maakte een collectie voor Scholl gebaseerd op een liefde voor jaren 70 design. Er zijn twee modellen. De Pescura Starlight flat heeft een honing gelakte houten zool met oversized metalen studs en gespen en de Pescura Twilo heeft een toelopende teenvorm met een halvemaanvormige hak.

Zo style je ze

Destijds zou je de muiltjes gedragen hebben met een spijkerrokje op de heupen en top met spaghettibandjes. Vandaag de dag combineer je ze met een maxi denim rok, oversized pantalon of losse jeans. Grote blouse of strakke tanktop erop en je bent klaar om de zomer te trotseren. Inspiratie nodig? Kijk mee.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Wiebke (@wiebkehn)

Heb jij de houten muiltjes nog liggen? Twijfel niet en trek ze weer tevoorschijn. Voor je het weet is het warm genoeg en ben jij één van de eersten die deze trend opnieuw rockt.

Bron: Elegance, Grazia Daily | Beeld: NL Beeld