Fabulous in flats: zo stijl je platte schoenen

Platte schoenen zijn niet meer weg te denken van het straatbeeld.

We zijn dol op outfits met een hak, maar comfortabel is het helaas niet. Gelukkig is het anno 2023 vooral de platte schoen die de boventoon voert, en zien we ze regelmatig verschijnen op social media. Daarom zetten we de leukste looks met platte schoenen voor je op een rij!

Platte schoenen zijn hot en happening

Misschien denk je dat platte schoenen minder stijlvol zijn dan schoeisel met een hak, maar niets is minder waar. Tegenwoordig is de platte schoen hot en happening, en zien we fabulous outfits mét flats. Scroll maar eens door social media. Het zal je verbazen hoeveel influencers de platte schoenen hebben omarmd. Van de bekende muiltjes van Birkenstocks tot de Gucci-loafer en zelfs de ballerina: er is gegarandeerd een paar te vinden in de kast van menig fashionista.

Maar hoe stijl je een paar platte schoenen nou het beste? We hebben het internet voor je afgespeurd en looks gevonden die er stijlvol uitzien én comfortabel zitten. Scrollen maar!

1. Ballerina’s

Jazeker, de old school ballerina’s zijn weer terug van weggeweest. Droegen we ze vroeger nog sierlijk onder een jurkje, behoren ze dit jaar tot de cool kids van de kledingkast. Tijdens Fashion Week verruilden modellen van onder andere Remain, Coach, Dauphinette en Victor Glemaud hun high heels voor ballerina’s en op the gram zien we ook menig influencer op de platte schoen. Combineer hem net als Pernille Teisbaek onder een wijde broek voor een streetstyle-waardige look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rebecca Olivia (@rebeccaferrazwyatt)

2. Clogs

Vorig jaar deden de Birkenstock Boston-clogs hun opwachting, en nog steeds paraderen influencers, celebs en topmodellen op deze comfortabele schoenen. Ze passen perfect in het Scandinavische modestraatje waar we dol op zijn. Kies voor chic door het te combineren met een neutrale tint, of ga voor kleur zoals Karina van Styleidealist. Perfect voor het voorjaar!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brittany Bathgate (@brittanybathgate)

3. Loafers

Loafers blijven chic, hoe chunky ze ook zijn. We zijn vooral fan van de combinatie met witte lage sokjes onder een kort jurkje, maar in combinatie met een mooie jeans komen deze schoenen ook mooi naar voren. Fijne bijkomstigheid: je hebt ook loafers met een hoge zool waardoor je comfortabel loopt én wat lengte erbij kan snoepen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amber Nicole ♡ (@amberdowty_)

Cool shoes

Het moge duidelijk zijn, platte schoenen zijn weer hartstikke on trend. Met volop keuze is er gelukkig altijd wel een paar dat bij jouw smaak past. Wij kunnen nu al niet wachten om onze loafers weer af te stoffen en het te combineren met een zomerse outfit, zoals Rebecca Olivia. Laat dat zonnetje maar komen!

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws