Good to know: deze dingen moet je nooit op een bruiloft doen

Experts vertellen wat je nooit moet doen.

Witte jurken, mooie zalen en een first dance op de dansvloer. Wedding season is van start, en dat betekent een hoop feestjes in het verschiet. Vergeet alleen niet dat er ongeschreven regels zijn voor tijdens een bruiloft!

Drie regels

Zoals bij veel dingen, moet het advies altijd met een korreltje zout worden genomen. Want wie vindt het echt leuk om te horen hoe hij/zij zich moet gedragen? Toch zijn er wel ongeschreven regels, waarvan men liever niet heeft dat je het doet. The Independent sprak met de nationale etiquette-expert, Diane Gottsman, en volgens haar zijn er drie regels die je niet mag breken.

1. Draag geen wit

Waarschijnlijk wist je dit al, maar wit is gereserveerd voor de bruid. Tenzij er expliciet wordt gevraagd om wel wit te dragen, maar anders zal je toch een andere kleur uit je kast moeten trekken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg lichte kleuren die ook prachtig zijn, zoals lichtroze, pastelgeel of beige.

2. Neem je kinderen niet mee als het een ‘no child’ bruiloft is

De wensen van het echtpaar moeten gerespecteerd worden, zelfs als het voor jou misschien een lastige situatie wordt. Als de bruiloft alleen voor volwassen is, dan moet je je hieraan houden. Toch je kindje meenemen omdat je geen oppas kon regelen, is not done. Tenzij je het met ze overlegd hebt natuurlijk.

3. Vraag niet iemand ten huwelijk op een bruiloft

Tenzij dit in goed overleg is geweest met het bruidspaar, is het not done om alle ogen op jezelf te richten door jouw partner ten huwelijk te vragen. De dag draait om de bruid en bruidegom, niet om een ander koppel die de show ‘steelt’.

Bron: Elegance | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws