Marie Claires weekendtips

Er is weer genoeg te doen.

Givenchy - Paris Streetstyle Fall Winter 2023

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Kijktip: A Good Person

Momenteel draaien er meerdere fijne films in de bioscoop, maar eentje die je niet wilt overslaan is A Good Person. Florence Pugh en Morgan Freeman spelen de hoofdrol in deze ontroerende film. Hierbij draait het om Allison die haar geluk niet op lijkt te kunnen. Ze heeft een geweldige verloofde, haar carrière gaat voor de wind en ze heeft lieve vrienden en familie om haar heen. Dit geluk slaat echter om wanneer Allison en haar schoonzus een auto-ongeluk krijgen, die voor haar schoonzus fataal afloopt. Haar verloving wordt verbroken en ze spreekt haar voormalige schoonfamilie niet meer. Tot ze na een aantal jaar haar ex-schoonvader tegenkomt en de twee een bijzondere band opbouwen.

Wanneer:

Vanaf nu in de bioscoop.

https://www.youtube.com/watch?v=phRXBLwcy5I

Bezoek Gluckauf in het SCHUNCK Museum

Fotograaf Bertien van Manen geeft met de tentoonstelling Gluckauf een zeer persoonlijke inkijk in het leven van mijnwerkers. Ze was in staat de mijnwerkers op documentaire achtige manier vast te leggen door zich langere tijd onder te dompelen in de mijnwerkersgemeenschap in onder andere New Sharlston. Ook schenkt ze met haar fotoserie Moonshine aandacht aan de Amerikaanse vrouwelijke mijnwerkers in de Appalachen in de Verenigde Staten. Een must-see!

Wanneer: 

Tot en met 3 september.

Waar:

SCHUNCK Museum | Bongerd 18, 6411 JM Heerlen

Bezoek de Refill bar van Authentic Beauty Concept

Authentic Beauty Concept kennen we natuurlijk als een bewust haarverzorgingsmerk. De formules van de shampoo's en conditioners is vegan, vrij van siliconen, sulfaten, kunstmatige kleurstoffen en minerale oliën. Goed voor je haar en niet belastend voor het milieu. Klinkt natuurlijk goed, maar Authentic Beauty Concept wil het daar niet bij houden, het label wil zich blijven verbeteren. Daarom vinden we het des te leuk dat je lege shampooflessen nu kunt bijvullen in de Refill Bar! De flessen die je hier kunt vullen zijn gemaakt van 92% gerecycled plastic.

Wanneer:

Dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Waar:

Flag-ship salon van Authentic Beauty Concept Mogeen | Vijzelgracht 31, 1017 HN Amsterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Authentic Beauty Concept NL (@authenticbeautyconcept.nl)

Lunch bij Greens

22 april is het Earth Day, een dag die in het teken staat van milieubescherming. Hoe leuk is het om die dag dan ook te eten bij een ‘groen restaurant.’ Greens in Den Haag is een biologisch restaurant en houdt tijdens het maken van hun eten rekening met moeder natuur. Hoe ze dat doen? Door zoveel mogelijk gerechten te bereiden van producten die uit hun eigen biodynamische zorgmoestuin komen.

Het geld dat je bij Greens uitgeeft, komt bovendien ten goede aan Stichting Tuinen van Greens waar vrijwilligers werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Waar:

Kapelweg 18, Den Haag.

Openingstijden:

Dinsdag t/tm zondag van 9.00 uur - 18.00 uur.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door GREENS (@greensinthepark)

Kijktips

Plof jij dit weekend liever op de bank met een goede film of serie? Dan kun je weer terecht bij menig streamingservice. Zo staan het eerste seizoen van de dramaserie The Diplomat en de documentaire Longest Third Date sinds vandaag op Netflix. Liefhebbers van Grease kunnen hun hart ophalen bij SkyShowtime. Hier is sinds kort de serie Grease: Rise of the Pink Ladies op te bekijken.

Beeld: NL Beeld