Even afkijken: zo nemen influencers de kleur oranje stijlvol op in hun garderobe

Inspiratie voor Koningsdag incoming!

Aankomende donderdag is het weer zover en vieren we de verjaardag van Willem-Alexander, iets wat we traditiegetrouw in de kleur oranje doen. Hoe je ervoor zorgt dat het er stylish uitziet en niet alsof je naar een wedstrijd van Oranje gaat? Wij keken het af bij een aantal van onze favoriete influencers.

Hoe draag je oranje?

Tijdens Koningsdag laten we de teugels van de stijlregels wat vieren – oranje vlaggetjes op de wangen, it is. Maar een beetje fashionable voor de dag komen blijft toch leuk wanneer we de verjaardag van de koning vieren.

Wanneer je het op veilig wilt spelen, kun je oranje items het beste combineren met neutrale tinten. Denk aan witte, beige, zwarte of grijze kledingstukken. Durf je daarentegen wel op te vallen? Dan kun je kiezen voor een colour clash. Bijvoorbeeld door oranje te dragen met rood en roze, of kies voor de contrasterende kleur groen. Als je daar het liefst tussenin wilt zitten, kun je altijd kiezen voor een monochroom look.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Als accessoire

Nu kunnen we ons voorstellen dat bovenstaande outfits niet heel aanlokkelijk zijn als oranje niet je kleur is. In dat geval kun je altijd kiezen voor oranje accessoires.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Heb je een oranje outfit gescoord voor Koningsdag? Schroom dan vooral niet om de desbetreffende items te dragen op andere dagen - dat hoeft echt niet alleen op 27 april. Oranje is een heerlijke kleur om mee voor de dag te komen deze zomer en lente. Let's make it happen! 

Beeld: Instagram, NL Beeld/BrunoPress