Bijna de helft van de Nederlanders zit weleens met een kater op het werk

Met name Friezen en Brabanders maken zich hier schuldig aan.

Heb je een leuke Koningsdag gehad? Zo leuk, dat je hoofd nu bonkt, je maag rondjes draait en je weinig energie hebt? Wij vermoeden dat je niet de enige bent. Veel mensen dealen vandaag met een kater. De kans is groot dat jij vooruit hebt gedacht en vandaag vrij bent, maar niet iedereen doet dit. Zo gaat een groot deel van alle werkende Nederlanders weleens met een kater naar het werk.

Met een kater op het werk

Maar liefst 42 procent van alle werkende Nederlanders is weleens met een kater op het werk verschenen, zo stelt onderzoek van Acties.nl. Het onderzoek vond plaats onder 1.080 Nederlanders in loondienst.

Over het algemeen zijn het met name mannen die zich schuldig maken aan deze bijzondere habit. Onder de ondervraagde vrouwen gaf 31 procent toe weleens brak aan het werk te zijn, dit tegenover maar liefst 52 procent van de mannen. Mannen in de dertig zijn het ergst. Onder hen gaf zelfs twee derde toe weleens met een kater te werken.

Friezen en Brabanders het ergst

Nu zul je in elke provincie werknemers vinden die brak aan het werk gaan, maar de ene provincie is erger dan de ander. Friezen en Brabanders maken het het bontst. De helft van hen geeft toe weleens te werken nadat ze de dag daarvoor diep in het glaasje keken. Zeeland lijkt in dit scenario het braafste jongetje van de klas. Daar maakt ‘slechts’ 27 procent van de ondervraagden zich schuldig aan dit gedrag.

Beeld: Acties.nl

Dan maar ziekmelden

Met een kater naar het werk? Dat klinkt natuurlijk niet erg aantrekkelijk. Sommige mensen weten hier de ‘perfecte’ oplossing voor. Zij melden zich gewoon ziek, meldt Acties.nl. Een vijfde van de werknemers heeft dit weleens gedaan, terwijl ze dus helemaal niet geveld waren door de griep. Al heeft dat niet altijd te maken met grote hoeveelheden alcohol die de dag daarvoor zijn genuttigd. Zo vindt een achtste van de ondervraagden het ook wel lekker om nog een dagje vrij te zijn. Een griepje is voor deze groep mensen zo gefaket. Met name personen onder de dertig doen dit weleens, 19 procent om precies te zijn.

Bron: Acties.nl | Beeld: Bad Teacher 

Laatste nieuws