Swap to Shop: King Louie organiseert kledingruilevenementen in heel Nederland

Het duurzame kledingruilevenement vindt in én buiten de randstad plaats.

We raken allemaal weleens uitgekeken op items die we eerder kochten, ook als we ze destijds nog zo leuk vonden. Het is zonde als die kledingstukken stof lopen te happen in je kast, zeker als ze nog mooi zijn. King Louie lijkt daar hetzelfde over te denken. Het kledingmerk organiseert daarom een duurzaam kledingruilevenement!

Hele maand mei

Heb je nog een King Louie-stuk in je kast hangen dat je niet meer draagt? Dan kun je dit item binnenkort ruilen tijdens Swap to Shop. Van 1 mei tot en met 31 mei kun je in de deelnemende winkels in Nederland je kleding omruilen. King Louie doet dit om een steentje bij te dragen aan het milieu.

Uit onderzoek blijkt dat we veel kleding vaak helemaal niet dragen. Het merk vindt dit zonde en biedt daarom de kans om jouw King Louie-items om te ruilen voor een ander pre-loved King Louie-kledingstuk. Zo ontzie je het milieu een beetje: een nieuw kledingstuk zonder dat daar nieuwe grondstoffen voor aangeboord hoefden te worden.

Hoe werkt het:

Meedoen aan het ruilevenement is simpel. Ga met je pre-loved King Louie-item naar de winkel en zorg dat die schoon is en nog in goede conditie – het is immers de bedoeling dat je iemand anders er weer blij mee kunt maken. Je kunt vervolgens je kledingstuk omruilen voor een ander stuk uit de speciale kledingrekken. King Louie heeft deze rekken al voorzien van items in de maten XS tot en met XXL, dus ook als jij de eerste bent weet je zeker dat er genoeg kleding is om uit te kiezen. Je kunt per keer één item omruilen en bij de kassa maak je vervolgens de swap. That’s it! 

In heel Nederland

Heb je je kast doorzocht en ben je een King Louie-item tegengekomen dat je niet meer draagt? Dan kun je op vijftien plekken in Nederland je kleding omruilen tijdens de Swap to Shop.

 1. Alkmaar – Tally-Ho
 2. Amsterdam – King Louie Store
 3. Bergen – Tally-Ho
 4. Deventer – Hoge Ramen
 5. Dordrecht – Bibliss Mode
 6. Gouda – Bibliss Mode
 7. Heerenveen – So Much Fashion
 8. Hoorn – Tally-Ho
 9. Nijmegen – Het Duurzame Warenhuis
 10. Rhenen – Laguna Flore
 11. Roermond – Our Favourite Shop
 12. Rotterdam – Very Cherry
 13. Steenwijk – Sense for Women
 14. Utrecht – Transit
 15. Winterswijk – S-ter!

In én buiten de randstad kun je dus je items omruilen. Maar mocht je nu net in het buitenland zijn, dan kun je ook bij onze ooster en zuiderburen terecht. In het Belgische Gent en Wijnegen kun je in de AS Adventure stores terecht. En ook in Berlijn doen twee winkels mee.

Bron: King Louie | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws