Werken voor bedrijven met dezelfde idealen steeds belangrijker voor Millennials en Gen Z’ers

Salaris speelt nog altijd een belangrijke rol, maar Gen Z'ers en Millennials willen ook dat bedrijven waarvoor zij werken matchen met hun persoonlijke waarden.

De perfecte baan vinden is vaak een hele opgave. Je wilt plezier uit je werk halen, er een leuk salaris aan overhouden en met leuke collega’s kunnen werken. Al wil de gemiddelde Gen Z’er en Millennial vandaag de dag meer dan dat. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer young professionals ook willen dat het bedrijf waarvoor zij werken dezelfde idealen heeft als zij.

Impact op de samenleving

Het salaris speelt een belangrijke rol wanneer iemand een nieuwe baan zoekt – en dit zal altijd zo blijven – maar er zijn steeds meer factoren die voor Millennials en Gen Z’ers een rol spelen. Zij willen namelijk werken voor een bedrijf dat dezelfde persoonlijke waarden heeft als zij en die dat ook nastreeft. Matcht een bedrijf niet met die waarden? Dan kan dat best een dingetje zijn, zo blijkt uit onderzoek van LinkedIn.

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat 87 procent van de Gen Z’ers en Millennials hun baan zou opzeggen om ergens te gaan werken waar hun waarden beter tot hun recht komen. En 60 procent van de 9.899 respondenten stelt dat de waarden van een bedrijf de doorslaggevende factor zijn bij het overwegen van een vacature. Millennials en Gen Z’ers zijn dus echt op zoek naar functies met een positieve impact op de samenleving.

Welke waardes?

Natuurlijk kunnen normen en waarden verschillen, maar een aantal wensen van Millennials en Gen Z’ers bleek universeel te zijn. Zo vindt deze generatie young professionals het belangrijk dat er een goede werk-privébalans is, dat je door kunt groeien op de werkvloer (en dat je er veel kunt leren) en dat een bedrijf zich inzet voor diversiteit en inclusiviteit.

Bron: LinkedIn | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws