5 interieurtips waarmee je je woning een nieuwe uitstraling kunt geven

Op Instagram en TikTok vliegen de interieurvideo's je om de oren. Die perfecte huizen met dito inrichting kunnen ervoor zorgen dat je je eigen interieur opeens niet meer zo leuk vindt. Wij delen hoe jij jouw woning een nieuwe uitstraling kunt geven.

De indeling omgooien

We beginnen simpel. Je kunt je interieur al een andere uitstraling geven door het een en ander te verplaatsen. Je kunt je bank aan de andere kant van de woonkamer zetten en je tv-meubel (indien mogelijk) verplaatsen. Een kleine verandering als deze kan al voor een wereld van verschil zorgen. Hetzelfde geldt voor het verplaatsen van de kasten en andere meubelen.

Nieuwe gordijnen

De meeste mensen kiezen voor neutrale gordijnen zodat ze die niet snel zat zullen zijn. Zonder dat je het doorhebt kan het alleen toch dat ze beginnen te vervelen. Met nieuwe gordijnen kun je je woonkamer, slaapkamer of welke ruimte dan ook een nieuwe uitstraling geven. Uiteraard wil je wel dat je gordijnen bij de rest van het interieur passen. Ben je dus van plan om alles om te gooien? Kies de gordijnen dan het laatst. Deze kun je makkelijker afstemmen op je interieur dan vice versa (want ja, een bank kopen die matcht bij de gordijnen, dat doe je toch minder snel).

Bloemen en planten

Sommige mensen vinden dat hun interieur niet zoveel warmte uitstraalt. En laat dit probleem nu eens makkelijk op te lossen zijn. Je kunt je interieur opfleuren met planten en bloemen. Haal verse bloemen van de markt (die zijn vaak ook nog eens een stuk goedkoper) en scoor mooie planten bij een tuincentrum. Heb je niet echt groene vingers? Geen zorgen, nepplanten kun je tegenwoordig bijna niet meer onderscheiden van de echte. Het enige verschil zit 'm erin dat je die geen water hoeft te geven.

Declutter 

Nieuwe spullen in huis halen is vaak een stuk leuker dan oude spullen weggooien. Toch kan het goed zijn om eens kritisch naar de spullen te kijken die je al hebt. Doneer spullen die je al lang niet meer gebruikt, maar wel in de weg staan aan het goede doel. Probeer spullen ook beter op te bergen en haal kleine rommeltjes van de vloer, hierdoor lijkt je ruimte ook nog eens ruimer. Heb je een bank op pootjes? Probeer rommel onder de bank dan weg te gooien of ergens anders op te bergen. Wanneer je niet te veel spullen op de grond hebt liggen, ziet je interieur er meteen chiquer uit.

Nieuwe meubels

Heb je een groot budget om je woning aan te pakken? Dan kun je overwegen om nieuwe meubels te kopen. Meubels zijn vaak het pronkstuk van een ruimte. Ben je de vibe in de slaapkamer zat? Dan kan een nieuw bed wonderen verrichten. Wil je je keuken een warmere uitstraling geven? Vervang een rechte of vierkante tafel dan door een rond exemplaar. Ben je uitgekeken op je woonkamer? Dan kan een nieuwe bank voor een compleet andere look en feel zorgen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Kara Eads (Unsplash)