De oversized witte blouse is momenteel helemaal on-trend

De witte blouse is een van de meest veelzijdige items in je garderobe.

Er zijn enkele items die de titel wardrobe staple dubbel en dwars verdienen. De witte blouse is daar zo’n voorbeeld van. En hoewel een mooi aansluitende button-down prachtig staat, wint juist de wat wijdere versie momenteel aan populariteit.

Oversized

Pre-corona wurmden we ons nog massaal in skinny jeans, om deze trend vervolgens vaarwel te kussen tijdens de pandemie. Het ging allemaal om comfortabele items. Die sweatpants fase – want even eerlijk, dat was het – hebben we inmiddels achter ons gelaten en ingeruild voor comfy-but-smart items. Hierbij hebben we de wat lossere items volledig omarmd. De witte ietwat oversized blouse is daar zo’n voorbeeld van.

Een witte wijdere blouse spotten we sowieso al met regelmaat op straat, maar momenteel lijkt het item nog populairder. En ergens snappen we het wel. Het item is ontzettend veelzijdig.

De styling

Je kunt alle kanten op met een witte (oversized) blouse. Je hebt de chique nonchalante combo: die van de jeans met een witte blouse. Je hebt de work mode-look: met een pantalon en blazer, of bij een (koker)rok tucked in. En dan heb je nog alles daar tussenin. Je kunt het item dragen met een jurk of een salopette. Of wat dacht je van met een leren broek, over een turtleneck trui heen of nonchalant los over een tanktop? Echt, er is zoveel variatie mogelijk met dit kledingstuk.

Benieuwd hoe influencers momenteel de oversized witte blouse dragen? Wij verzamelden wat inspiratie voor je.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Débora Rosa (@deborabrosa)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloe Robertson (@chloejade_story)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Francesca Saffari (@francescasaffari)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Budgettip

Wil jij jouw kledingkast graag spekken met een oversized witte blouse? Zoek dan ook zeker naar (vintage) overhemden. Juist omdat je op zoek bent naar een oversized exemplaar, kan een silhouette bedoeld voor het mannenlichaam perfect staan. Bovendien is de kans groot dat je het item dan voor een scherper prijsje op de kop kunt tikken. Een win-winsituatie!

Beeld: NL Beeld/BrunoPress

Laatste nieuws