Wat is beter: je haar ’s ochtends of ’s avonds wassen?

Het hangt volledig af van je haartype.

Iets ogenschijnlijks simpels als het wassen van je haar, kan onder vriendinnen soms minutenlang topic of conversation zijn. Was je het elke dag, om de dag, of maar een keer per week? Over de frequentie discussiëren we regelmatig, maar hoe zit het eigenlijk met je haarwastijdstip?

Haartypen

Is het beter om je haar ’s ochtends of ’s avonds te wassen? Op die vraag blijkt geen eenduidig antwoord te zijn, want volgens experts hangt het volledig af van je haartype. “Wie fijn haar heeft dat snel vet wordt, kan het best ’s ochtends onder de douche springen”, aldus haarstylist Tyler Colton. “Breng dan vooral shampoo op de haarwortels aan en laat de rest door je lokken spoelen. Heb je dik haar, dan maakt het niet zoveel uit wanneer je het wast. Dan hangt het vooral af van wat je zelf fijn vindt en hoe lang je ’s ochtends nodig hebt om je coupe in model te brengen.”

Advies

Haarstylist Amy Bradbury zegt hetzelfde tegen Bustle. Daarnaast adviseert ze vrouwen met krullen en veel slag om hun haar ’s avonds te wassen. “Zo ben je voor je de deur uit moet niet al te veel tijd kwijt aan het drogen en in model brengen.” Wat voor look je wilt, speelt ook nog een rol. “Wil je steil haar, was het dan ’s ochtends”, aldus kapper Michael David. “Wie een nonchalante, beachy look wil, kan het beter de avond van tevoren wassen.” Duidelijk!

Bron: Marie Claire archief, Bustle | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws