Aha: deze zaken kunnen haargroei belemmeren

In sommige gevallen kun je er helaas niets aan doen.

Rapunzel-achtige lokken krijgen is geen makkelijke prestatie. Daar is de juiste verzorging en véél geduld voor nodig. En zelfs dan gaat het niet altijd zoals gewenst. De volgende zaken kunnen ervoor zorgen dat je haar nog minder snel groeit.

Haargroei

Er zijn een paar factoren die invloed kunnen hebben op je haargroei, waar je je waarschijnlijk niet eens bewust van bent. Van maaltijden tot aan producten die je gebruikt. Wij sommen verschillende factoren op die van invloed kunnen zijn.

1. Hormonen

Je hormonen kunnen invloed hebben op je haargroei. Als je kampt met hormonale problemen, kan dit leiden tot bijvoorbeeld haaruitval, waardoor het lijkt alsof je haar niet groeit.

2. Slechte voeding

Je voeding speelt een belangrijke rol als het aankomt op je gezondheid, maar ook voor de groei van je haar. Een gebrek aan voedingsstoffen en vitaminen, kan een oorzaak zijn waarom je haar niet langer wordt.

Uit een onderzoek gepubliceerd in de Dermatology Practical & Conceptual, kan een tekort aan ijzer, zink, vetzuren, foliumzuur, antioxidanten, proteïne en vitamine A, D en E, leiden tot een slechte gezondheid van je haar.

3. Genen

Ook moeder natuur kan een rol spelen waardoor je (nog) geen Rapunzel-haar hebt. Naast het feit dat je genen invloed kunnen hebben op je haargroei, kan je haar ook dunner worden naarmate je ouder wordt.

4. Styling

Je haar te vaak stijlen met een tool die hitte afgeeft, kan leiden tot haarbreuk. Daarnaast kunnen verschillende haarstijlen, zoals een strakke knot of staart, je haar beschadigen. Maar ook het verven van je haar kan je lokken aantasten.

Pas trouwens op voor het overmatig gebruik van droogshampoo, dit product kan namelijk je haarfollikel verstoppen als je het te vaak gebruikt zonder dat je je haar écht gewassen hebt.

Bron: Byrdie | Beeld: Gian Cescon

Laatste nieuws