Hoe je meer kleur kunt dragen als je meestal zwart draagt

Wil je meer kleur dragen, maar is zwart normaal je go-to kleur? Wij delen wat ideeën.

Zwarte items horen nu eenmaal thuis in je capsulegarderobe. Al betekent het niet dat je altijd zwart moet dragen. In tegendeel. Kleur is juist heel leuk! Dus draag je vaak zwart en wil je jouw ensemble wat opfleuren? Wij delen hoe je meer kleur aan je dagelijkse outfits kunt toevoegen (zonder dat het te overweldigend is).

Ruil een zwart item in voor een blauwe kleur

Meer kleur dragen, zonder hier meteen door overrompeld te raken? Dat doe je door een zwart item uit je ensemble om te ruilen voor een navy kleurig kledingstuk. Voorheen zeiden modekenners dat de combi zwart + blauw een fashion faux pas was, maar die dagen liggen achter ons. Blauw en zwart is een succes combo!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

Ga voor klassiek: zwart + wit

Met een klassieke zwart + wit-outfit sla je de plank nooit mis. Oké, oké, wit is officieel geen kleur, maar hey, baby steps. Door wit onderdeel te maken van je dagelijkse outfits, wordt het makkelijker om daarna de transitie te maken naar een kleurtje. Een witte top dragen is de makkelijkste manier om dit te doen. Staat bovendien ook leuk onder een zwarte blazer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jane Aldridge (@seaofshoes)

Draag een kleurrijke jas

We horen je twijfel: een jas is een grote uitgave. Maar deze swap geeft je wel de gelegenheid om te wennen aan die kleurrijke touch. Vaak draag je een jas immers niet de hele dag. Bovendien staat een all-black outfit fantastisch onder een kleurrijke jas, want met zo’n statement item wil je ook niet te veel kleuren met elkaar combineren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

Accessorize

Vind je kleurrijke kleding niet fantastisch, maar wil je je outfit wel iets meer jeu geven? Dan kun je altijd nog gaan voor kleurrijke accessoires. Van tassen tot kettingen en van zonnebrillen tot een set kleurrijke oorbellen. Bonuspunten voor kleurrijke schoenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

Pak helemaal uit

Nu kun je voor de geleidelijke aanpak gaan, maar voor sommigen werkt een wardrobe change het beste door all in te gaan. Kies een prachtige kleur, eentje die goed bij jouw huidkleur, haarkleur en persoonlijkheid pas en shop items in die kleur. Denk niet na, en trek die outfit gewoon aan.

Vind je het behoorlijk intimiderend om in een keer veel kleur te dragen? Dan is er nog een goede oplossing: ga voor monochroom. Eén kleur dragen is makkelijk en chic, en net zoals bij je geliefde all-black outfit, houd je het wel ingetogen.

Bron: PureWow | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws