De leren broek is ook deze lente weer trending

Het ooit zo rock-'n-roll-achtige item wordt nu ook op heel andere manieren gestyled.

Leren items associeerden we lange tijd met rock-‘n-roll. De leren broek? Erg Jim Morrison. Maar de rock star staple kan prima gedragen worden door ‘de gewone mens’. Sterker nog, vorig jaar deden we dat al massaal.

Styling

De leren broek is al een lange tijd een mainstream kledingstuk, ondanks z’n status als statement item. Vorig jaar was het item trending, en ook deze lente kun je ‘m weer prima dragen. Want wie de leren broek op de juiste manier stylet, kan ‘m prima opnemen in de alledaagse garderobe. Een (faux) leren broek is inmiddels net zo easy to wear als een reguliere broek.

Misschien zou je ‘m niet dragen op de heetste dag van het jaar (en groot gelijk ook), maar de leren broek is perfect voor het huidige lente-achtige weer in Nederland. Draag het met een luchtige trui, een bretontop, een mooie blouse of met een trenchcoat. Hieronder delen we wat inspiratie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Francesca Saffari (@francescasaffari)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emmanuelle Koffi (@emmanuellek_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams (@lucywilliams02)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tandya (@simplytandya)

Kleuren

Een leren broek opnemen in je garderobe is voor sommigen best wel een stap. En we snappen het, het is even wennen. Gelukkig zit er in de leren broek tegenwoordig veel variatie. Vind je een zwarte kleur bijvoorbeeld wel erg heavy? Dan kun je kiezen voor trousers in een andere kleur om je look wat zachter te maken. Ook heb je ‘m in verschillende pasvormen, zoals de wide leg pants. Heb je liever een nauwer exemplaar? Overweeg dan om in plaats van een leren broek een legging te dragen – op die manier voorkom je dat het een heus gesjor is om het kledingstuk daadwerkelijk aan te doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door E M I L Y D A W E S (@emilyjdawes)

Leren blazers

De leren broek is overigens niet het enige leren item dat momenteel in trek is. Ook de leren blazer is hot and happening. Bovendien is die nog makkelijker op te nemen in je dagelijkse garderobe dan een leren broek. Er zijn hierin zoveel outfitmogelijkheden, vooral omdat de leren blazer in nog meer kleuren verkrijgbaar is. Kies bijvoorbeeld een beige blazer en draag die met andere beige items voor een prachtige monochroom look. Of draag een prachtige slip dress onder een leren blazer om chic met stoer te combineren. Tig stylingopties, dus!

Beeld: BrunoPress, Instagram 

Laatste nieuws