Deze gewoontes vertragen rimpels op natuurlijke wijze

Er komt geen spuitje aan te pas!

Naarmate je ouder wordt, ontstaan er vanzelf fijne lijntjes in je gezicht. Hoewel we niet staan te springen om deze verandering, is het helaas onvermijdelijk. Gelukkig zijn er manieren om dit proces te vertragen – en dat zonder botox!

Rimpels verminderen

Het is misschien een geruststelling dat iedereen op een gegeven moment rimpels krijgt. Het is onderdeel van ouder worden, en je huid laat dit simpelweg zien met fijne lijntjes. Des te logischer dat we juist dan wat liever zijn voor onze huid. Met deze drie manieren vertraag je dit proces én wordt je huid in het algemeen een stuk gezonder. Worth the try, toch?

1. Wees niet te zuinig met een moisturizer

Als je nog geen moisturizer gebruikt, is het zeker aan te raden om hiermee te beginnen. “Het zou je verbazen hoeveel van de milde tot matige rimpels in je gezicht simpelweg te wijten zijn aan een gebrek aan hydratatie”, deelde biotech-wetenschapper Lauren Otsuki, mede-oprichter van biotech huidverzorgingsmerk Ourself, onlangs op de Clean Beauty School-podcast.

Gebruik je al twee keer op een dag een vochtinbrengendecrème, dan is het de moeite waard om een hyaluronzuur toe te voegen aan je routine. Of probeer ‘slugging’, door ’s avonds een plantaardige gezichtsolie over je vochtinbrengende crème aan te brengen.

2. Neem dagelijks een collageensupplement

Collageen en huidveroudering zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden, en dat heeft een logische reden. Het verlies van collageen veroorzaakt namelijk rimpels. Je huid bestaat immers uit collageen, en is het een essentieel onderdeel van de structuur van onze huid, botten, kraakbeen en spieren die ervoor zorgen dat weefsel elastischer worden en bestand zijn tegen uitrekken.

3. Gebruik altijd zonnebrand

Ook al zit je de hele dag binnen, is er geen zonnetje aan de lucht of regent het: zonnebrand is altijd een must. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 80 procent van alle fysieke tekenen van huidveroudering kan worden toegeschreven aan blootstelling aan de zon. Kortom: smeren, smeren, smeren!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws