Carice van Houten en S10 zetten zich in voor Interpol-campagne om vermoorde vrouwen te identificeren

Met de campagne roepen o.a. Carice en Stien mensen op om te helpen bij het identificeren van 22 onbekende meisjes en vrouwen.

Vandaag heeft Interpol de campagne Operation Identify Me in het leven geroepen. Met het project hoopt de internationale organisatie 22 vermoorde vrouwen te identificeren. Onder anderen Carice van Houten en S10 roepen mensen op om mee te helpen.

Een identiteit voor 22 onbekende vrouwen

“We hebben jullie hulp nodig”, begint Carice van Houten haar dringende oproep op Instagram. “Vandaag lanceren de Nederlandse, Belgische en Duitse politie samen met Interpol de campagne Operation Identify Me. Een grootschalige zoektocht om 22 onbekende meisjes en vrouwen te identificeren.” Daarbij deelt ze de video die ze samen met Nederlandse zangeres S10 (Stien den Hollander) opnam, maar ook met de Duitse sportjournalist Katrin Müller-Hohenstein en profbokster Regina Halmich en de Belgische zangeres Axelle Red en actrice Veerle Baetens.

“In onze thuislanden in Duitsland, België en in Nederland zijn verschillende vrouwen en meisjes vermoord. En we weten niet eens hun namen. We weten niet wie ze zijn en waar ze vandaan komen. En zo is het al vele jaren zo”, beginnen de vrouwen de video. “Ergens op deze wereld moeten deze vrouwen familie en vrienden hebben. Broers en zussen, vaders en moeders, misschien ook kinderen. Zij verdienen antwoorden. Alsjeblieft, bekijk de gezichten van deze meisjes, de kleren van deze vrouwen, hun ringen en kettingen. Laat deze meisjes niet vergeten worden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carice van Houten (@leavecaricealone)

Black Notice

De 22 ongeïdentificeerde vrouwen zijn door moord om het leven gekomen. Hun levenloze lichamen werden gevonden in België, Duitsland en in Nederland. In de meeste gevallen gaat het om cold cases. Veel van de vrouwen zijn al 10, 20, 30 of zelfs 40 jaar geleden overleden. Het uitgebreide politieonderzoek naar hun identiteit heeft helaas niet geholpen.

Negen van de 22 vrouwen werden gevonden in Nederland. De oudste cold case dateert uit 1976, de meest recente uit 2005. Het jongste slachtoffer was naar schatting tussen de 13 en 20 jaar oud. Op de website interpol.intl zijn de profielen van de onbekende vrouwen te bekijken.

Bron: Interpol, Instagram Carice van Houten | Beeld: NL Beeld/BrunoPress, Instagram 

Laatste nieuws