Marie Claires weekendtips

Van shoptips tot expositietips!

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Vul je garderobe met stukken van LaDress

Behoefte aan een wardrobe refresh? Bezoek dan de LaDress Sample Sale. Tijdens dit event scoor je tijdloze jurken, jumpsuits, blouses, tops, broeken, blazers en pakken van het Amsterdamse label voor een zacht prijsje. Daarin zijn ze niet zuinig. Zo kun je de kledingstukken in alle maten (XXS tot en met XXL) op de kop tikken met kortingen tot wel 80 procent.

Wanneer:
18 tot en met 20 mei.

Waar: 
World Fashion Centre | Koningin Wilhelminaplein 13, Amsterdam.
Een gratis tijdslot reserveren voor je bezoekje doe je hier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LaDress (@ladress)

Bezoek de theatrale, multimediale installatie To Be Continued

Theatercollectief Nineties komt met iets leuks: vandaag lanceert het de nieuwe productie To Be Continued, een multimediale kunstinstallatie over de perceptie van tijd en de invloed van digitalisatie. De hoofdrol? Die gaat niet naar een acteur. Sterker nog, er spelen helemaal geen acteurs mee. Wel is er veel aandacht voor geluid, projectie en lichtontwerpen. “Met ‘To Be Continued’ willen we mensen aan het denken zetten over de manier waarop zij tijd waarnemen en ermee omgaan”, aldus regisseur Yannick Noomen.

Wanneer:
Van 17 tot en met 20 mei.
Op latere data ook nog op andere locaties in Nederland.

Waar:
Papaverhoek 39, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NINETIES (@ninetiesproductions)

Bekijk de groepsexpositie Works on Paper

Vandaag opende in de I love Illustration Gallery de groepsexpositie Works on Paper van zes bekende en opkomende kunstenaars. Een aantal van hen zal ook aanwezig zijn om uitleg te geven over hun werk. Verwacht kunst gecreëerd met kleurpotlood, acryl, inkt en pastelkrijt op papier.

Wanneer:
Van 18 mei tot en met 29 mei.
Woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17:00.

Waar:
De Hallen | Hannie Dankbaarpassage 5, Amsterdam.

Kijktips

En as usual delen we nog een aantal fijne kijktips, mocht het wisselvallige weertje van dit weekend je niet blieven. Op SkyShowtime kun je bijvoorbeeld lekker griezelen bij de bloedstollende serie Yellowjackets. Het volledige eerste seizoen én de eerste aflevering van seizoen 2 zijn vanaf nu te streamen. Elke zaterdag verschijnen er vanaf nu nieuwe afleveringen van het tweede seizoen.

Ook op Hayu kun je terecht voor een bloedstollende serie. Zo is het aanbod er net verrijkt met Violent Minds: Killers on Tape. Nog voordat “criminal profiling” en de Behavioral Analysis Unit van de FBI bestonden, durfde Dr.
Al Carlisle al in de gedachte van de gevaarlijkste moordenaars ter wereld te duiken. En die gesprekken nam hij vaak op. In de documentaireserie leer je meer over zijn methodes en over de criminelen die hij ondervroeg, zoals Ted Bundy, de HiFi Killers, Arthur Gary Bischop en Manny Cortez.

Nog niet klaar met de spanning? Dan is op Pathé Thuis nu de M. Night Shyamalan-film Signs te zien. Als je juist trek hebt in glamour en overdaad, dan zit je goed op Netflix. Daar kun je sinds gisteren genieten van het zesde seizoen van Selling Sunset – met alle vastgoed-drama, designer-outfits, en romantische uitstapjes die daarbij horen. Op Videoland verschijnt morgen bovendien het twaalfde seizoen van The Real Housewives of Beverly Hills – mocht je nog niet aan je reality-quotum zitten na Selling Sunset. Veel kijkplezier!

Beeld: NL Beeld/Marie Claire 

Laatste nieuws

Zie ook