Zomer ready: 10 tips voor jouw perfecte zomergarderobe

Tijd voor een closet update!

De zomer komt eraan en dat betekent dat het tijd is om je garderobe aan te passen aan zomerse temperaturen. We willen ons allemaal graag comfortabel voelen tijdens de warme maanden, maar er natuurlijk ook stijlvol en leuk uitzien. Waar moet je dan precies op letten bij het samenstellen van je zomergarderobe? In dit artikel delen we 10 handige tips die jou helpen om de perfecte zomerlook te creëren! 

Kies voor luchtige stoffen

In de lente en zomer kunnen de temperaturen behoorlijk hoog oplopen. We weten allemaal hoe vervelend het is om met zweetplekken onder je oksels te moeten rondlopen in plakkerige stofjes. Laat de synthetische stoffen dus achterwege, en kies daarom voor kleding van luchtige stoffen, zoals katoen, linnen of viscose. Deze stoffen ademen goed en voelen lekker aan op de huid. Zo blijf je koel tijdens hoge temperaturen en voorkom je overmatig zweten.  

Draag shorts

Shorts zijn onmisbaar in de zomer. Kies voor een model dat past bij jouw figuur. Als je wat vollere benen hebt, kun je beter gaan voor een iets langer model. Met slanke benen, staan korte shorts juist heel mooi. Combineer deze met een leuke top of hemdje en je outfit is alweer compleet. 

Fijne jurken

Misschien nog wel fijner dan een short, is een jurk in de zomer. Met één item ben je namelijk al klaar. Omdat de wind lekker onder je jurk door kan waaien, is dit het perfecte kledingstuk voor op een warme dag. Wil je iets meer bedekking, kies dan voor een maxi jurk, die tot de grond valt. Zo profiteer je wel van de luchtigheid van een jurk, maar hoef je niet bang te zijn dat je lichaamsdelen laat zien die je liever bedekt houdt. Jurken zijn te combineren met zowel een mooi sandaaltje als sneakers. Je vindt onder andere hele leuke (maxi) jurken en andere toffe items in de collectie van Bo & Florine x Notre-V.  

De perfecte schoen

In de zomer heb je geen behoefte aan zweetvoeten. Sandalen of fijne slippers zijn dan ook onmisbaar in de warme maanden. Hoewel de looks van je outfit belangrijk zijn, is comfort ook zeker iets dat je niet mag vergeten. Je kunt gaan voor platte sandalen of een paar met een kleine hak, als je er maar met gemak een hele dag op kunt lopen. Vergeet daarnaast niet om je voeten goed te verzorgen voordat je ze laat zien. 

Aan het water

Is het thuis te benauwd en weet je niet meer waar je het zoeken moet? Dan is een bezoekje aan het zwembad of het strand de ideale manier om af te koelen. Een bikini of badpak mag dan ook zeker niet ontbreken in je kast. Er zijn tegenwoordig genoeg fijne modellen te vinden voor elke lichaamsvorm, dus kies er een die past bij jouw figuur en waarin jij je comfortabel voelt.  

Stoer in denim

Denim is altijd goed, ook in de zomer. Op de dagen dat het net wat frisser is, kun je prima kiezen voor een luchtige denim blouse of een (korte) spijkerbroek. In de avond kan een stoer spijkerjack je wat warmer houden. Denim is met veel items te combineren en is dus het hele jaar door een goede keuze. 

Je mag gezien worden

In de zomer, maar natuurlijk ook de rest van het jaar, mag je gezien worden! Durf daarom te kiezen voor kleur. Denk aan mooie pastelkleuren, maar ook felle kleuren zoals roze, geel, groen en blauw passen perfect bij de zomer en geven je een frisse uitstraling.  Durf ook te mixen met verschillende kleuren voor een speels effect. 

Onmisbare accessoires

Accessoires maken je zomeroutfit helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan een goede zonnebril en een hoed of pet. Zo maak je je outfit niet alleen helemaal compleet, maar ben je ook goed beschermd tegen de zon. Met een grote tas zit je ook goed, zodat je al je spullen mee kunt nemen voor een bezoekje aan het zwembad of het strand. 

Laagjes

Hoe warm het ook kan zijn overdag, in de avond kan het nog weleens afkoelen. Daarom is het handig om laagjes te dragen. Neem een vestje mee of een dunne sjaal. Zo kun je gemakkelijk iets uittrekken als het warmer wordt, of iets aandoen als het frisser is. 

Met deze 10 tips ben jij helemaal zomer ready en kun je vol vertrouwen genieten van de warme maanden. Vergeet niet om te kiezen voor kleding waarin jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt, want dat straal je uit! 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws