Zorg goed voor je huid met deze tips 

Lees ook

Je huid is net als je hart en je longen een orgaan. Het is zelfs het grootste orgaan van je lichaam met een oppervlakte van anderhalf tot twee vierkante meter. Je huid heeft daarnaast een gewicht van gemiddeld vijftien tot twintig kilo. Het beschermt je lichaam tegen invloeden van buitenaf. Ook geeft je huid via zenuwen signalen aan je hersenen als je pijn hebt, of bij hitte en bij kou. Je huid is dus van groot belang en verdient daarom een goede verzorging. Met onze tips geef je je huid wat het nodig heeft. 

 

Weet welk huidtype je hebt

We onderscheiden vier basishuidtypen: de normale, droge, vette en gemengde huid. Je type huid is erfelijk bepaald, maar de conditie van je huid wordt beïnvloed door factoren van binnenuit en van buitenaf. Het is belangrijk om te weten welk basishuidtype je hebt, zodat je de verzorgingsproducten kan gebruiken die passen bij jouw huidtype. Een normale huid herken je aan de kleine poriën, is niet gevoelig en niet te droog of te vet. Een droge huid heeft moeite om vocht vast te houden. Je huid voelt trekkerig en broos aan. Een vette huid heeft een vettige glans met duidelijk zichtbare poriën. Bij een gemengde huid heb je vaak last van een vettig voorhoofd en een vettige neus en kin en normale tot droge wangen. Elk huidtype vraagt een andere verzorging. Naast deze basishuidtypen kan je ook een gevoelige huid hebben. Voor de gevoelige huid zijn de gezichtsverzorgingsproducten van La Roche-Posay een uitkomst. 

Dagelijkse gezichtsverzorging

Naast het gebruiken van de juiste verzorgingsproducten is het ook belangrijk om voldoende water te drinken. Probeer dagelijks twee liter water te drinken om je vochtgehalte op peil te houden. Ook een goede nachtrust heeft effect op je huid. Voor elk huidtype is het belangrijk om je gezicht dagelijks te wassen met water. Van zeep droogt je gezichtshuid uit en het wast de goede oliën van je gezicht weg. Het regelmatig scrubben van je gezicht voorkomt dat je poriën verstoppen waardoor je een onzuivere huid krijgt. Als je een droge huid hebt, is scrubben minder vaak nodig, omdat dit je huid kan beschadigen. Bij een vette huid is regelmatig scrubben juist wel belangrijk. 

Vitamine C

Je huid maakt vitamine C aan onder invloed van de zon. Vitamine C heeft diverse voordelen en daarom zit het ook verwerkt in allerlei verzorgingsproducten, zoals vitamine C serum. Het serum helpt ontstekingen te verminderen. Ook roodheid en donkere vlekken die zijn ontstaan door acne en blootstelling aan uv-stralen nemen af. Het ondersteunt het natuurlijke herstel van de huid en je huid blijft langer mooi, ook als je ouder wordt. Het serum mag je dagelijks gebruiken voor de bescherming van je huid. Ga je de zon in? Vergeet niet te smeren met een zonnebrandcrème. Rechtstreekse blootstelling aan de zon doet je huid geen goed. Met deze tips blijft jouw huid in goede conditie. 

 

Laatste nieuws

Zie ook