Dit zijn de vloerkleedtrends van 2023! 

Vloerkleden zijn niet alleen functionele en decoratieve toevoegingen aan je interieur, maar ze kunnen ook een belangrijk statement maken in je huis. Met de juiste keuze aan vloerkleden kun je een unieke sfeer en stijl creëren. Ben je benieuwd naar de vloerkleedtrends van 2023? In dit artikel zullen we enkele opvallende trends bespreken die je kunt overwegen bij het kiezen van een nieuw vloerkleed. Bekijk meer vloerkleden alvast via de link.  

  1. Duurzaamheid en natuurlijke materialen

Duurzaamheid is een belangrijke trend in 2023, en dit geldt ook voor vloerkleden. Steeds meer mensen zijn op zoek naar milieuvriendelijke opties voor hun interieur. Natuurlijke materialen zoals wol, jute en katoen zijn erg populair. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar ze voegen ook een warme en gezellige uitstraling toe aan je huis. 

  1. Patronen en prints

In 2023 zien we een opkomst van gedurfde patronen en prints in vloerkleden. Van geometrische vormen tot abstracte kunstwerken, er zijn eindeloze mogelijkheden om je vloerkleed te laten opvallen. Deze patronen en prints kunnen een saaie ruimte direct transformeren en een gevoel van dynamiek en persoonlijkheid toevoegen. 

  1. Zachte en aaibare texturen

Vloerkleden moeten niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook comfortabel om op te lopen en aan te raken. In 2023 zijn zachte en aaibare texturen erg in trek. Denk aan hoogpolige tapijten of vloerkleden gemaakt van materialen zoals wol of zijde. Deze texturen voegen niet alleen comfort toe, maar ze creëren ook een gevoel van luxe en gezelligheid in je interieur. 

  1. Natuurlijke kleuren

Natuurlijke kleuren zijn tijdloos en passen goed bij verschillende interieurstijlen. In 2023 zijn aardse tinten en neutrale kleuren zoals beige, bruin en grijs erg populair. Deze kleuren stralen rust en harmonie uit en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere elementen in je interieur. Of je nu een minimalistische of een bohemian stijl hebt, natuurlijke kleuren passen altijd. 

 Beeld: Alexander Zvir (Pexels)