Marie Claire weekendtips

Van een wijnfestival tot leuke lunchtips!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Wijnen proeven tijdens het Bacchus Wijnfestival

Voor de tiende keer wordt in Amsterdam het Bacchus Wijnfestival georganiseerd. Tijdens dit evenement proef je honderden verschillende wijnen (zo’n 300 om precies te zijn) en kun je genieten van culinaire hoogstandjes en heerlijke muziek. Je kunt de wijnen proeven van onder meer Henri Bloem, De Gouden Ton, De Wijnschuur, Vindict, Domaine Paul Mas, BOB, Bordeauxspeciaalzaak.nl, Mantegazza Vini, Wijnclub en Winefield’s Auctioneers.

Wanneer:
Vrijdag 2 juni 16.00-23.00.
Zaterdag 3 juni 14.00-23.00.
Zondag 4 juni 14.00-22.00.
Vrijdag 9 juni 16.00-23.00.
Zaterdag 10 juni 14.00-23.00.
Zondag 11 juni 14.00-22.00.

Waar:
Het Amsterdamse Bos.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BACCHUS (@bacchus_wijnfestival)

Bekijk de tentoonstelling Tussen grenzen

Vanaf aankomend weekend is in Museum Arnhem de tentoonstelling Tussen grenzen te zien en wat ons betreft is het een must-visit. Het toont de verschillende perspectieven op de hedendaagse migratie, waarbij het eerste deel van de tentoonstelling vanaf 3 juni te bewonderen is. Negentien in Nederland wonende ontwerpers met een migratieachtergrond zullen hun werk tonen. Vanaf 15 juli is ook het tweede deel van Tussen grenzen te bewonderen, waarbij ook (inter)nationale kunstenaars hun verhalen over migratie delen.

Wanneer:
Vanaf 3 juni.

Waar:
Museum Arnhem | Utrechtseweg 87, Arnhem.

Tentoonstelling Tussen Grenzen. Beeld: Coco Olakunie.

Lunchen bij De Watertoren

Het weekend leent zich perfect voor een lunch met vrienden, familie of kennissen. Ben je op zoek naar een unieke plek om te lunchen? Dan tippen we graag de Watertoren in Utrecht. De naam van het restaurant verklapt het al: je neemt dan plaats in een watertoren, en dan héb je toch ook een mooi uitzicht over de stad. En het menu is om te watertanden. Denk aan pimientos de padrón, prei Wellington en gefermenteerde spruitjes en beukenzam.

Wanneer:
Geopend van vrijdag tot en met zaterdag voor de lunch.
Maandag tot en met zondag voor diner.

Waar:
Restaurant De Watertoren | Heuveloord 25A, Utrecht.

Ga het dak op

De Rotterdamse Dagendagen zijn weer van start gegaan. Op meer dan zestig verschillende locaties in Rotterdam kun je letterlijk het dak op. Ook zijn er verschillende programma’s te volgen. Kaartjes kun je het beste van tevoren reserveren, maar mocht je net achter het net gevist hebben, dan kun je op 3 en 4 juni zonder kaartje het Centrale Dak van de Rotterdam Building op.

Wanneer:
1 tot en met 4 juni.

Waar:
Verscheidene locaties in Rotterdam.

Kijktips

Doe je het dit weekend liever rustig aan en wil jij graag leuke series bingen? Op Netflix kijk je vanaf morgen de allerlaatste afleveringen van Manifest – seizoen 4 part 2 is dan eindelijk te streamen. Ook kun je er het derde seizoen van New Amsterdam kijken en het derde seizoen van Valeria.

Beeld: NL Beeld/BrunoPress

Laatste nieuws