Michelle Yeoh blij met succes Crazy Rich Asians: ‘Mensen willen wel een Aziatische cast zien’ 

Ze is ervan overtuigd dat deze film de weg vrij baande voor films met een Aziatische cast.

In 2018 was Hollywood met de film Crazy Rich Asians een succes rijker. Vijf jaar later is Michelle Yeoh nog altijd dankbaar voor deze prestatie. Ze is ervan overtuigd dat deze film de weg vrij baande voor films met een Aziatische cast.

Een Aziatische cast

Vorig jaar won Michelle Yeoh als eerste vrouw van Aziatische komaf een Oscar voor haar rol in Everything Everywhere All At Once. Ze vermoedt dat ze het te danken heeft aan het succes van Crazy Rich Asians, waarin een volledig Aziatische cast te zien was. “Als die niet succesvol was geweest, had ik hier nu niet gezeten”, sprak Michelle haar vermoedens uit tijdens het Canne filmfestival. Daar nam ze dit weekend de Women in Motion-award in ontvangst. “Opeens zagen studio’s in dat mensen wel een volledig Aziatische cast willen zien.”

Ondanks dat ze een indrukwekkende cv vol films heeft, liggen de rollen nu pas echt voor het oprapen. “Crazy Rich Asians heeft het makkelijker gemaakt. Het beste wat er is gebeurd, is dat ik nu scripts krijg waarin een personage niet beschreven wordt als een Chinees of Aziatisch ogend persoon.”

Terug in de tijd

Ze vraagt zich wel af: “Wat als Crazy Rich Asians geen succes was geworden? Waren we dan weer 25 jaar terug de tijd in gegaan?” Meer dan 20 jaar geleden stond de actrice namelijk ook op het Cannes filmfestival voor de film Crouching Tiger, Hidden Dragon. De film werd tien keer genomineerd voor een Oscar, maar geen enkele acteur. “Hollywood was toen nog niet klaar om erkenning te geven aan Aziatische acteurs”, aldus Michelle.

Bron: Elegance, RTL, Far Out Magazine | Beeld: NL Beeld/BrunoPress 

Laatste nieuws