Ka-ching: dit is het vermogen van de Selling Sunset-cast

De makelaars verdienen soms wel een commissie van een half miljoen dollar op de verkoop van een huis!

Selling Sunset is momenteel een van de populairste reality series op Netflix, maar naast het kibbelen over zaken van drie jaar geleden en roddelen over elkaars relatie, moeten de makelaars ook gewoon huizen verkopen (hallo commissie). En daar verdienen ze een aardig centje mee.

Die commissie

Werk je in Nederland als makelaar, dan ben je in loondienst en word je iedere maand netjes uitbetaald. Bij de Oppenheim Group in LA gaat dit nét een tikkie anders. De makelaars leven van de commissies die zij per huis verdienen en krijgen geen vast uurloon.

Mary Fitzgeraldreal estate agent uit de Netflixhit, vertelde vorig jaar al aan Express dat dit het enige nadeel is aan het werken in deze business. “Soms spendeer je maanden aan een klant en verandert diegene plotseling van gedachten. Maar soms vind je een klant die meteen een zwak heeft voor een huis – dan verdien je gemakkelijk een giga commissie. Helaas is dit niet vaak het geval.”

Ondanks de uitleg van Mary blijkt uit de serie dat de dames allesbehalve krap bij kas zitten. De auto’s, outfits, hakken en extravagante feestjes laten zien dat er absoluut niet op een houtje gebeten hoeft te worden. Aangezien het uurloon niet duidelijk uit te drukken is, kijken we naar de vermogens van de castleden – want ja, waarom ook niet.

Chelsea Lazkani: 500.000 dollar

Ze maakte een verpletterende indruk door meteen een koper te vinden voor een huis aan Franklin Avenue. Dat leverde haar niet alleen een leuke commissie op en een desk at the O-group, maar het zorgt er ook voor dat we haar ook in het zesde seizoen weer zien. Volgens Express komt haar vermogen neer op een half miljoen dollar. Diezelfde website bericht dat haar man Jeff Lazkani het ook niet verkeerd doet. De zakenman heeft een vermogen van 250.000 dollar.

Mary Fitzgerald: 1 miljoen

Een miljoen op je bankrekening hebben staan? Not bad. Mary Fitzgerald doet het hartstikke goed als agent, en kreeg zelfs een promotie tot leidinggevende (al lijkt ze dat niet altijd even leuk te vinden). Haar inkomen haalt ze met name uit haar commissies. En uit haar side hustle. Samen met haar man Romain Bonnet koopt ze namelijk huizen die ze samen opknappen en vervolgens met winst (hopen te) verkopen.

Amanza Smith: 1 miljoen dollar

Voorheen werkte Amanza Smith als interieurontwerper en model, maar sinds ze haar vastgoedlicentie behaalde werkt ze ook als makelaar voor The Oppenheim Groep. Hoewel we haar niet de meeste huizen zien verkopen, doet ze het ook niet slecht. Zo is haar vermogen naar verluidt 1 miljoen dollar waard.

Davina Potratz: 2 miljoen dollar

Over dat huis van 75 miljoen dollar zullen we het maar niet hebben (of over de commissie die daarbij hoorde), maar Davina Potratz zit er alsnog warmpjes bij. Zo zou ze een vermogen van 2 miljoen dollar hebben.

Nicole Young: 3 miljoen dollar

Een van de nieuwe aanwinsten van de reality serie (maar al wel jaren makelaar bij The O Group) is Nicole Young. Deze realtor draait al even mee bij de Oppenheim Group, maar heeft tot nu toe vooral buiten de reality-schijnwerpers haar werk gedaan. Nu en dan maakte zij wel een cameo – zo kon je haar in seizoen twee spotten als officiant bij de bruiloft van Mary en Romain. En Nicole zit er warmpjes bij. Ze zou naar verluidt zo'n drie miljoen dollar op haar bankrekening hebben staan.

Emma Hernan: 3 miljoen dollar

De meeste makelaars bij de O-group verdienen hun meeste geld aan commissies, maar voor Emma Hernan lijkt het niet het geval te zijn. Zij zou het meeste verdienen met haar bedrijf Emma Leigh & Co, een bedrijf dat diepvries empanadas verkoopt. En die blijken niet goedkoop. Een blik op de website van Emma en je ziet dat je voor 36 empanadas 99,99 dollar moet betalen!

Heather Rae El Moussa: 3 miljoen

Iemand die het ook niet slecht heeft is Heather El Moussa. Volgens The Sun is zij 3 miljoen dollar waard. Voordat ze als realtor aan de slag ging was ze een model en sleepte ze de titel Playboy's Miss Februari in 2010 in de wacht. Toen ze 27 jaar was ging ze aan de slag als makelaar en verdiende ze behoorlijke commissies door het verkopen van multi-million dollar homes. Ze gaf vorig jaar het jawoord aan Tarek El Moussa. Ook hij is werkzaam in de makelaardij en heeft een vermogen van zo'n 15 miljoen dollar.

Bre Tiesi: tussen de 300.000 en 6 miljoen dollar

Voordat Bre Tiesi aan de slag ging als makelaar, was ze actief als model. Hoeveel ze daarmee heeft verdiend en hoeveel ze al heeft binnen geharkt als makelaar is nog onduidelijk. Schattingen over haar vermogen lopen flink uiteen: van een 300.000 dollar tot 6 miljoen dollar. Wij gokken dat de waarheid ergens in het midden ligt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bre Tiesi (@bre_tiesi)

Chrishell Stause: 5 miljoen dollar

Voor Chrishell Stause aan de slag ging als real estate agent had ze er natuurlijk al een hele acteercarrière op zitten. Ze maakte furore met Days Of Our Lives - waar ze vast een lieve duit aan overhield. Ze harkt natuurlijk ook heel wat bedragen binnen met haar commissies en sponsordeals.

Jason Oppenheim: 50 miljoen dollar

Het is natuurlijk geen verrassing dat de Oppenheim-broers het grootste vermogen hebben. Volgens Bustle is het vermogen van Jason Oppenheim 50 miljoen dollar waard. Zijn betovergrootvader richtte in 1889 de Stern Realty Co. op en toen Jason toetrad tot het bedrijf veranderde hij de naam naar The Oppenheim Group.

Brett Oppenheim: 50 miljoen dollar

Ook het vermogen van Brett Oppenheim wordt geschat op 50 miljoen dollar. Nadat zijn broer de naam van het bedrijf van hun betovergrootvader veranderde, kwam hij ook bij het bedrijf. Het power duo verkocht door de jaren heen paleisjes aan rijk en bekend Hollywood.

Bron: Bustle, Pop Buzz, House Beautiful, Emma Leigh & Co | Beeld: Selling Sunset, Instagram