Welke schoenen thuishoren in je capsule garderobe

Stuk voor stuk tijdloze parels!

Er is geen discussie over mogelijk: de absolute capsule garderobe moet ook een aantal tijdloze schoenen bevatten. Welke dat zijn? Wij sommen ze voor je op.

Pumps

Door corona en de vele lockdowns hebben we comfort tegenwoordig hoger in het vaandel staan, maar dat betekent niet dat we hakken daarmee vaarwel hebben gekust. Pumps zijn nog altijd een klassieker en kun je onder vele outfits dragen. Onder een jeans om het wat minder casual te maken, onder een prachtig pak of alles wat daartussenin zit. Kies voor materiaal dat tijdloos is, zoals leer en kies voor een puntige neus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

Enkellaarzen met een hak

Ook de enkellaars met hak mag niet ontbreken in je kerncollectie, het liefst een in een neutrale kleur zoals wit, zwart of beige. Kies voor een enkellaars met een stevige hak, zo heb je wel de perks (de extra hoogte), maar niet de nadelen (de pijn). Deze schoen staat altijd mooi onder een straight-leg broek, een jeans of onder een leuk zomerjurkje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marianne (@smythsisters)

Kniehoge laarzen

Een klassieke basic maar óók een eyecatcher: de knee-high boot. Aangezien de laars van zichzelf al een opvallend karakter heeft, kun je het beste kiezen voor kniehoge laarzen in een neutrale kleur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jane Aldridge (@seaofshoes)

Witte sneakers

Ze zijn casual en juist daarom mag een paar sneakers niet ontbreken in je garderobe. Met name de witte variant doet het vaak goed. De klassieke manier om die te dragen is onder een cropped jeans, maar ook onder een jurk, een rok of in combinatie met een blazer werkt de witte sneaker altijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

Loafers

Sokken in sandalen zijn wellicht een no-go, maar voor sokken in loafers geldt het tegenovergestelde: juist doen. En het voorkomt natuurlijk ook nog eens die gevreesde blaren. Kies voor een loafer in een neutrale kleur, zodat het bij vele items staat en zodat je elke kleur sok erin kunt dragen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rebecca Olivia (@rebeccaferrazwyatt)

Zomerschoenen

Hoewel we in Nederland niet altijd gezegend zijn met een zomerse zomer, mogen typische schoenen voor dit seizoen niet ontbreken in je garderobe. De strappy sandaal met een bescheiden hakje is een zomer essential die bij vrijwel elke outfit staat, dito voor een paar muiltjes. Als laatst rust je je zomerschoenengarderobe het beste uit met een platte sandaal, want wat is een zomer nu zonder comfy footwear?

Bron: Vogue Scandinavia | Beeld: BrunoPress, Instagram 

Laatste nieuws