Haarverf voor thuis; welke koop je? 

Haarverf heb je in vele soorten en maten. Voor een paar euro koop je al een pakje bij de bekende drogisterijen en binnen no-time heb je een andere look. Maar is het gebruik van dit soort producten nou echt zo goedkoop of is het eerder duurkoop? En zijn er wellicht betere opties op de markt? We delen graag onze tips voor goede haarverf! 

 

Waarom je haarverf uit de drogist beter kunt laten staan 

Haarverf uit de drogist is gemaakt zodat het voor iedereen werkt. Het bevat vaak veel schadelijke stoffen die je haarschacht volledig openzetten zodat de haarverf bij iedereen pakt. Echter wanneer je dun of beschadigd haar hebt, richt je met het gebruik van dit soort haarverf alleen maar meer schade aan. Omdat er zoveel schadelijke stoffen zoals ammonia (hallo penetrante geur!) inzitten die je haar beschadigen, verliest je haar ook weer eerder het pigment uit de haarverf. En dit is precies het verdienmodel. In eerste instantie lijkt de haarverf goed te pakken maar binnen 4 tot 6 weken is de haarverf vervaagd en moet je je haar opnieuw verven. Hoe vaker je je haar verft, hoe meer het beschadigt, hoe eerder de verf weer loslaat en hoe eerder jij weer moet verven. Je komt in een vicieuze cirkel.  

Doorbreek de vicieuze cirkel en maak je haar weer gezond 

Maak je haar weer gezond en kies voor een verantwoorde haarverf zonder ammonia en PPD. Hierdoor ruikt de haarverf niet alleen veel minder sterk, het is ook nog eens veel zachter voor je haar én hoofdhuid. Er zijn zelfs haarverven op de markt die naast pigment, ook veel verzorgende ingrediënten bevatten. Zoals de haarverf van WECOLOUR. Dit is een kapperskwaliteit haarverf voor thuis. Het bevat geen ammonia en PPD maar juist wel verzorgende ingrediënten zoals argan olie en calendula extract. Zo wordt je haar tijdens het verven ook nog eens gehydrateerd. Het resultaat? Gezond geverfd haar dat glanst! 

Meer tips voor het behoud van een mooie haarkleur 

Voor het behoud van een mooie haarkleur, is het van belang om je haarroutine eens goed onder de loep te nemen. Zo kies je het beste voor een milde shampoo, zonder SLS (Sodium Laureth Sulphate) en gebruik je altijd een conditioner na het wassen. Een conditioner sluit de haarschubben zodat het pigment uit haarverf als het ware wordt opgesloten in het haar. Hierdoor blijft de kleur langer mooi. Let er wel op dat je conditioner geen siliconen bevat. Siliconen leggen als het ware een plastic laagje om je haar. Hierdoor lijkt het alsof je haar mooi glanst, echter wordt het niet gevoed. Kies liever voor een conditioner die haar daadwerkelijk voedt, waardoor je haar dan weer gaat glanzen. Gebruik daarnaast minimaal 1x per week een haarmasker en wanneer je heel droog of beschadigd haar hebt, is een serum aan te raden.  

Beeld: Ömürden Cengiz (Unsplash) 

Laatste nieuws