Hierdoor heb je meer koopdrang als je op het vliegveld bent

Het is niet jouw schuld.

Als je eenmaal de security door bent op het vliegveld vind je een walhalla aan leuke winkeltjes. Waarschijnlijk kun je het dan ook niet laten om even rond te neuzen tussen al het leuke spul. Als jij iemand bent die altijd een extra koffer mee moet nemen voor de spullen die je koopt op het vliegveld, dan is dat eigenlijk niet je eigen schuld. Het is de wetenschap. We leggen je uit hoe dit zit.

Taxfree

Champagne of hamburgers in de ochtend, alles kan op het vliegveld. Evenals het inslaan van alle taxfree koopjes die je vanuit de etalages aanstaren. Dat je koopdrang ineens zo groot is, schijnt te komen door een bizar detail. Iets wat je nog nooit is opgevallen! Het is dus helemaal niet jouw schuld als je vlak voor je vakantie ineens een nieuwe tas in je handen hebt of met een nieuwe Gucci-zonnebril het vliegtuig in stapt. Ha!

Naar links

Het blijkt dat de paden op vliegvelden iets naar links zijn gebogen, zodat je meer naar links loopt of buigt. De meeste rechtshandigen kijken hierbij automatisch naar rechts, om in een soort evenwicht te blijven. Een rapport van luchtvaartadviseur InterVISTAS zegt: “Er wordt meer verkoop gegenereerd als een pad van rechts naar links buigt met alle koopjes aan de rechterkant. Onbewust lopen mensen dan links en kijken naar al het koopwaar rechts.”

Aha! Voortaan geven we de sneaky paden dus gewoon de schuld in plaats van onszelf.

Bron: Mental Floss, Cosmopolitan, Grazia | Beeld: Adobe stock

Laatste nieuws