Good to know: zo laat je je haar lekker ruiken

Van dagelijkse routine-upgrades tot factoren waar je misschien nog niet aan hebt gedacht.

Een bodylotion die lekker lang blijft geuren, een noodzakelijk deo'tje én natuurlijk een met zorg uitgekozen parfum. We ruiken graag lekker als we de deur uitgaan. Maar hoe zit het met je haar? Hoe laat je dat lekker ruiken zonder je lokken elke dag te wassen?

Gebruik een essentiële olie

Als je op zoek bent naar een geur boost voor je lokken, probeer dan eens een lekker ruikende olie. Essentiële oliën kunnen je haar heerlijk laten ruiken en zijn hartstikke verantwoord – mits je de juiste samenstelling kiest. Kies voor een geur als pepermunt, rozemarijn, lavendel of sinaasappel. Je kunt het geurende goedje zowel in de lengtes als op je hoofdhuid gebruiken. Let er wel op dat je een kleine hoeveelheid gebruikt. Overdaad is zelden goed, maar helemaal wanneer je je coupe wil opfrissen!

Gebruik geurende stylingproducten

Waar je je shampoo en conditioner uit het haar spoelt, blijven stylingproducten zoals mousse, leave-in conditioner en serums juist achter in het haar. Dat betekent dat elke geur die in een product zit in je haar blijft hangen tot de volgende wasbeurt. Als je er alles aan doet om je haar lekker te laten ruiken, zoek dan naar producten die naast kwaliteit een rijke geur bieden. Win-win, nietwaar?

Gebruik een haarparfum

Wanneer het eigenlijk wasdag is, maar je nog honderd andere dingen te doen hebt, kom je misschien in de verleiding om wat parfum op je lokken te spuiten. Helaas is deze snelle oplossing niet de meest verstandige. Parfum is gemaakt voor je huid en sommige ingrediënten kunnen schade aanrichten. Zo kan de alcohol in de meeste formules een uitdrogende werking hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg parfums die speciaal voor je haar zijn gemaakt. Bijkomend voordeel: je neemt het flesje gemakkelijk mee in je handtas!

Sluit medische problemen uit

Tot slot is het belangrijk dat je zeker weet dat je geen last hebt van slecht ruikend haar of een stinkende hoofdhuid vanwege een medisch probleem. Sommige aandoeningen kunnen namelijk een onaangename geur veroorzaken. Als je bang bent dat je haar niet lekker ruikt vanwege een medisch probleem, aarzel dan niet om een ​​afspraak te maken met je huisarts of dermatoloog. In zo'n geval is het niet verstandig om de geur tijdelijk te verdoezelen, maar het probleem bij de wortels aan te pakken!

Bron: Byrdie | Beeld: Brunopress/ NL Beeld