Dress to impress: deze 5 jurken wil je in je kast hebben hangen

Met deze modellen kun je het hele jaar door eindeloos combineren.

We dragen het liefst het hele jaar door jurkjes, maar vooral wanneer de zon schijnt komen ze massaal tevoorschijn. Van zakelijk tot casual en van sportief tot feestelijk. We hebben het liefst zo veel mogelijk exemplaren in onze garderobe, en deze modellen mogen zeker niet ontbreken!

Maxi dress

Dagje doorbrengen op het strand of bij het zwembad? Kies dan voor een zwierige maxi-jurk. Ook bij een gelegenheid waar je wat meer gekleed moet zijn – de stof raakt tenslotte de grond – doet-ie het erg goed. Het leuke aan dit model is dat de jurk met zowel een sandaal, een enkellaars of een hak gecombineerd kan worden.

NL Beeld / _Abaca Press

Mini dress

Vroeger was het kinda bold om je blote benen aan de wereld te laten zien. Tegenwoordig zijn mini-jurken veel minder schandalig en is het de perfecte manier om (stijlvol) de aandacht te trekken. De mini dress is ideaal als je de nadruk op je benen wilt leggen. Vind je dit model iets te gewaagd voor overdag? Dan kun je ‘m gemakkelijk combineren met een stoere blazer of mantel.

NL Beeld / BrunoPress

Midi dress

Ben je niet helemaal zeker van de formaliteit van een evenement? Dan is deze jurk, die tussen een maxi- en een mini-jurk in zit, de perfecte keuze! Deze stijl kan elke halslijn of mouwlengte hebben, dus het is passend voor iedere lichaamsvorm. Trek een panty en enkellaarsjes aan voor een perfecte winterlook, of kies voor een paar platte schoenen en een leuke hoed om stijlvol te gaan picknicken in de zomer.

NL Beeld / _Abaca Press

Off-shoulder dress

De off-shoulder dress is het perfecte model voor degenen die hun schouders en armen willen laten zien, maar niet voor een strapless look willen gaan. We zien dit model elk jaar weer in het straatbeeld terugkeren. Van mini tot maxi en van felle kleuren tot aan basics. Onze favoriet? Een exemplaar met een mooie pofmouw of ruches!

NL Beeld / BrunoPress

A-lijn dress

Een A-lijn jurk zit strakker op de heupen en loopt geleidelijk uit naar de zoom, waardoor de jurk iets weg heeft van een ‘A’-vorm. Afhankelijk van het model en de lengte kun je deze jurk eigenlijk naar elke gelegenheid dragen. De vorm flatteert vrijwel iedereen, maar vooral bij vrouwen met een peervormig lichaam doet deze het erg goed!

NL Beeld / _PhotoShot

Welke gelegenheid je ook hebt: met deze vijf basis modellen zit je altijd goed en ben je elk seizoen on trend. Voor iedere smaak en ieder figuur zit er wel iets tussen, en daar worden wij heel blij van. Dat wordt shoppen!

Bron: Thetrendspotter | Beeld: Brunopress/ NL Beeld

Laatste nieuws