Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom mensen hun baan verlaten

Of bij voorbaat niet eens in dienst willen treden...

Blij zijn met je baan is erg belangrijk omdat het een plek is waar je veel tijd spendeert. Een toxic werkplek is het laatste wat je wil, maar wat maakt nou dat iemand gelukkig is met zijn of haar baan? Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom mensen hun baan verlaten, óf niet eens op een bepaalde functie willen solliciteren.

Onderbezetting

Wie van haar medewerkers verwacht dat ze zich met hart en ziel geven en 24/7 voor ze klaar staan, moet uitkijken. Tegenwoordig hebben werknemers keuzes en kiezen ze ervoor om te werken voor bedrijven waar een goede balans tussen werk en privé mogelijk is. Een hoge werkdruk kan ervoor zorgen dat werknemers om zich heen gaan kijken en een werkgever vinden waarbij dit in veel mindere maten aanwezig is.

Het loon is onder de maat

De mensen die zeggen dat geld er niet toe doet, zijn meestal mensen met geld. Voor veel werknemers is geld wel degelijk belangrijk. Met alleen een fijne werksfeer kom je er tegenwoordig niet meer. Als je kans wilt maken om de besten aan te nemen, moet je bereid en in staat zijn om te betalen voor talent.

Het gebrek aan een goede manager

Een leidinggevende kan veel verschil maken in hoeverre je het naar je zin hebt op je werk. Een goede manager zal je ondersteunen en motiveren, wat je werk een stuk leuker maakt. Een slechte manager doet juist het tegenover gestelde en kan je werkdag een stuk minder fijn maken. Het blijkt dat mensen die om deze reden ontslag nemen, het zien als ontslag nemen van hun baas en niet per se van het bedrijf.

Het aannemen duurt te lang

Tegenwoordig is snelheid erg belangrijk. Een traag wervingsproces kan ervoor zorgen dat medewerkers afhaken. Tegen de tijd dat een bedrijf eruit is wie ze willen aannemen, is de persoon in kwestie soms al van de markt. Bedrijven doen er dus goed aan om diegene die ze graag in dienst wil hebben niet te lang in spanning te houden.

De functie-eisen zijn niet reëel

Een waslijst aan functie-eisen kan veel mensen afschrikken om bij een bedrijf in dienst te gaan. Hoewel er natuurlijk kwaliteiten en skills zijn die je gewoon moét beheersen bij bepaalde functies, zijn er ook een hoop punten die van het kopje ‘must’ naar ‘pre’ verhuist kunnen worden. Zo voorkom je dat een potentiële werknemer al moe is voordat hij of zij überhaupt aan de slag is gegaan!

Bron: Recources for Employers | Beeld: Pexels

Laatste nieuws