Haarstylisten leggen uit: zo style je je bob als een pro

De korte coupe is veelzijdiger dan je denkt.

De bob raakt nooit echt uit de mode. Dat is mede te danken aan zijn veelzijdigheid; als het aankomt op de styling van een bob heb je meer keuze dan het gemiddelde korte kapsel. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? Ervaren haarstylisten geven een aantal tips!

Begin onder de douche

De basis voor elk goed kapsel begint onder de douche. En dit is waar je natuurlijke haartextuur om de hoek komt kijken. "Als je haar vettig of fijn is, gebruik dan een volume gevende shampoo en heel weinig conditioner aan de uiteinden", vertelt Nunzio Saviano, haarstylist van celebrity's en oprichter van een bekende salon in New York, aan InStyle. Als je wat dikker haar hebt, raadt hij aan om na je shampoo een rijkere conditioner te gebruiken om het haar glad en zacht te houden. Gebruik het liefst een variant die hydrateert zonder al te veel te verzwaren.

Kies de juiste stylingproducten

Zodra het haar vochtig is, is het tijd voor stylingproducten. Mensen met krullen of golven kunnen het beste voor een leave-in conditioner en een stylingcrème gaan. ''Deze kunnen het haar gehydrateerd, glanzend en pluisvrij houden", zegt Saviano. "Ze laten het haar drogen in zijn natuurlijke textuur. Dat is handig, of je je haar nu aan de lucht droogt of zachtjes droogt met een diffuser.'' Hij is zelf fan van een goede cream, die je in het haar kunt kneden om het in model te brengen en te definiëren terwijl het nog vochtig is.

Ook kan een bob snel plat vallen als je geen volume hebt bij de wortels - wat vaak gebeurt met fijne haartypes. Als dat het geval is, is het gelijkmatig aanbrengen van een stylingproduct zoals een mousse of een volumespray - gericht op de wortel terwijl je haar nog vochtig is - het belangrijkste om volumineus haar te krijgen, legt de expert uit.

Zorg dat je look lang meegaat

Wil je niet dat je bob plat valt gedurende de dag? Heel begrijpelijk. "Het is belangrijk om producten te hebben die een langdurig effect hebben", zegt celebrity haarstylist en Kerasilk-ambassadeur Harry Josh. Wees daarom strategisch met je stylingproducten en de manier waarop je het gebruikt.

"Voor de gladde, rechte look is het belangrijk om een ​​product te gebruiken dat ervoor zorgt dat je coupe niet gaat pluizen.'' Toch moet je het volgens hem ook niet overdrijven, waardoor je vettig haar krijgt. Als je op zoek bent naar de hele dag volume - wat zo'n beetje werkt voor elke haartextuur, kun je volgens de expert het beste textuurspray gebruiken. ''Textuurspray helpt om gedurende de hele dag textuur vanuit de wortels te behouden."

Bron: Instyle | Beeld: NL Beeld/ Brunopress