Straw bags zijn deze zomer opnieuw on trend

Als er één accessoire is dat de zomer met open armen verwelkomt, is het de straw bag wel.

Zwarte tassen of een leren cross body bags zijn in de zomer een beetje too much. Tijdens dit seizoen willen we een easy breezy tas die zowel onze mood als outfit matcht. De straw bag is het accessoire waarmee jij jouw zomer ensemble bij elkaar brengt.

Helemaal hip

De straw bag is nooit helemaal uit het straatbeeld verdwenen, maar het was de afgelopen jaren slechts een tas die we meenamen tijdens een dagje naar het strand. Maar we weten inmiddels: de straw bag is meer dan your average beach bag. Je maakt altijd een fashionable verschijning met de tas, maar de bescheiden look en feel ervan zorgen ervoor dat-ie je outfit nooit outshinet. 

Vorig jaar maakten de rieten tassen een enorme comeback, met hoofdletter c. En ook dit jaar is de tas nog altijd in (zijn we alleen maar blij mee, want een tas maar een seizoen dragen is behoorlijk passé). De classic basket bag zien we momenteel misschien het meest, maar er verschenen onlangs ook tig straw totes, clutches en cross body bags op de markt. De meeste merken en liefhebbers van het item kiezen voor straw bags in natuurlijke kleuren, maar ze zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in andere tinten.

Benieuwd hoe liefhebbers van het item de tas combineren met hun outfit? Wij speurden Instagram voor je af.

View this post on Instagram

A post shared by Basma Kahie (@basma_k)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MIE JUEL (@mie_juel)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @ghclifestyle

De favoriet van dit jaar

As you can see, komen straw bags in allerlei soorten en maten. Eén tas daarentegen valt ons onmiddellijk op: de Loewe basket bag. Deze tas siert de feed van menig influencer en is een ware classic, voorzien van twee leren handvaten en een leren plaquette. De tas is verkrijgbaar in meerdere kleuren, waaronder de geliefde tinten bruin en wit.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Mar Feal (@kuarenta_y)

High-end designers hebben hun eigen draai gegeven aan de klassieke straw bag, ook wel basket bag genoemd. Maar van high-end labels weten we: daarvoor moet je flink in de buidel tasten. Gelukkig zijn er ook prachtige exemplaren verkrijgbaar voor een bescheidener budget. Zo hebben bekende high street merken inmiddels ook prachtige straw tassen in hun assortiment opgenomen.

Bron: Red Online | Beeld: NL Beeld/ BrunoPress, Instagram