Rokjesweer: zo kun je schurende bovenbenen voorkomen

Dijen die niet meer schuren door de hitte? Yes please!

Schurende bovenbenen kunnen iedereen overkomen, op elk moment van de dag. Feit is wel dat je er in de zomer meer last van kunt hebben wanneer je jurken en rokken draagt. Wat kun je daar precies aan doen? Want de jurken en rokken uit je garderobe verbannen is natuurlijk geen optie.

1. Breng anti-transparant aan tussen je benen

Het plakken en schuren van je benen ontstaat vaak doordat ze vochtig zijn van het zweet. Met anti-transparant op je dijen, kun je dit heel makkelijk voorkomen. Spray een anti-transparant op je benen, zodat ze minder vochtig worden. Let op, het gaat hierbij wel echt om anti-transparant. Sommige deodorants zijn hiervan voorzien, maar een groot deel van de deodorants werkt alleen om vieze geurtjes tegen te gaan en is niet gericht op het verminderen van zweet, en dan heeft het nog geen zin. Geen anti-transparant in de buurt? Dan werkt talkpoeder ook.

2. Draag speciale broekjes

Het makkelijkst en meest efficiënte is misschien wel het aanschaffen van anti-schuur shorts. Tegenwoordig kun je die bij de meeste lingeriezaken wel kopen. Het voorkomt dat je benen langs elkaar schuren. Het enige nadeel is wel dat je outfit er wat minder luchtig van wordt, maar hey, je moet wat.

3. Knip je panty korter

Een andere handige tip is de good old panty. Knip een oude panty af en draag deze onder je jurkje. Je kunt ‘m zo kort knippen als je zelf wilt. Zorg ervoor dat je de panty niet té kort knipt, want dan kan hij omhoog kruipen en dat schiet natuurlijk ook niet op.

4. Smeer wat vaseline op je benen

Deze tip is misschien wel de simpelste van allemaal. Iedereen heeft wel een potje vaseline in huis. Smeer hiervan een beetje op je benen en ze zullen lekker zacht aanvoelen en niet langer voor irritaties zorgen wanneer ze tegen elkaar schuren.

5. Glijmiddel

En als je écht niets anders bij de hand hebt en je wel wilt voorkomen dat je benen tegen elkaar schuren, dan kun je altijd nog wat glijmiddel aanbrengen. Zo glijden je benen heerlijk soepel langs elkaar waardoor er geen rode bultjes zullen ontstaan.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: NL Beeld/BrunoPress

Laatste nieuws