Poets je echt zoveel beter met een elektrische tandenborstel dan met een gewone?

Goed om te weten!

Ze mogen dan hetzelfde doel hebben – tanden schoonmaken – maar niet alle tandenborstels zijn hetzelfde. Zo zit er best een groot verschil tussen de elektrische tandenborstel en de gewone variant.

Elektrisch poetsen

Poetsen wanneer je wakker wordt, zodat je zonder ochtendadem op het werk verschijnt, en uiteraard dit proces herhalen voordat je gaat slapen – en soms zelfs nog een keertje tussendoor. Dat je je tanden moet poetsen is vanzelfsprekend, maar dat je het beste met een elektrische tandenborstel kunt poetsen, is nog niet altijd zulke vanzelfsprekende kennis. En voordat je het je afvraagt, ja, een elektrische tandenborstel is daadwerkelijk beter dan een reguliere tandenborstel.

Oké, het is niet zo dat een elektrische tandenborstel het magische antwoord is op het voorkomen van tandproblemen als je er ook maar één seconde je tanden mee poetst. Wel maakt het gebitsverzorging zoveel makkelijker. Elektrische tandenborstels zijn effectief omdat ze ontzettend makkelijk te gebruiken zijn voor de poetser. En hoe makkelijker iets te gebruiken is, hoe beter je het doet. Met een gewone tandenborstel kun je natuurlijk ook de juiste druk uitoefenen, maar is dit niet zoveel makkelijker te doen als je elektrische tandenborstel dit aangeeft? Om maar een voorbeeld te noemen.

Als je momenteel de switch wilt maken van een gewone tandenborstel naar een elektrische, dan kunnen wij dat alleen maar aanmoedigen. En de Oral-B iO3, dat is helemaal een fijne helper.

De Oral-B iO3

De Oral-B iO3 zorgt voor een feestje op je badkamerplankje. De tool is verkrijgbaar in de kleuren: black, blush pink en blue, waardoor het mooi staat in de badkamer. Al is dat uiteindelijk maar bijzaak. De echte kracht van deze elektrische tandenborstel zit 'm in zijn kwaliteiten. De Oral-B iO3 combineert de unieke ronde borstelkop van Oral-B met de zachte reinigingsenergie van micro vibrerende borstelharen.

De tandenborstel bevat iO-technologie. Als je nog geen Oral-B tandenborstel hebt of poetst met een simpelere (elektrische) tandenborstel zal je dat niet zoveel zeggen. Vooral mensen met gevoelige tanden en gevoelig tandvlees hebben er baat bij. De technologie is hier namelijk speciaal voor ontwikkeld. Zachte microtrillingen in de ronde borstelkop zorgen voor een fris gevoel, een schone mond en gezonder tandvlees.

Nog een voordeel: de Oral-B iO3 bevat een slimme poetsdruksensor. Wanneer je te hard poetst licht er een rood lampje op. Poets je precies goed? Dan wordt dat aangegeven met groen licht.

Ook is de elektrische tandenborstel voorzien van een slimme meerkleurige 360 ring, die knippert wanneer de door tandartsen aanbevolen twee minuten poetsen erop zitten. En een tandenborstel die bijhoudt hoe lang je poetst en je een seintje geeft wanneer je klaar bent, is in een wereld waarin we steeds gehaaster lijken te leven een logische toevoeging!

Bron en beeld: Oral B