Waarom het zo belangrijk is om je huidverzorging zorgvuldig te kiezen

De afgelopen jaren is skin health steeds belangrijker geworden en zijn we ons meer en meer bewust van de schadelijke effecten van de zon, uitstoot van gassen en blauw licht. Wie bovendien rimpels zoveel mogelijk wil voorkomen en een glowy huid op de wish list heeft staan, zal daar wel wat voor moeten doen. Al betekent het niet dat je een willekeurig huidverzorgingsproduct zomaar moet aanbrengen op je huid.

Slecht voor de huid

Of we onze huid weleens voor lief nemen? Nou, daar zou best weleens sprake van kunnen zijn. Wanneer stond jij voor het laatst stil bij wat dit orgaan elke dag weer voor elkaar speelt? Het beschermt tegen externe invloeden, het reguleert de lichaamstemperatuur en het speelt een vitale rol in het immuunsysteem. En met je huid kun je natuurlijk van alles voelen. Hoe koud of warm het is, of je je hebt bezeerd en je kunt aanrakingen waarnemen. Het is daarom – not to state the obvious – belangrijk om goed voor je huid te zorgen.

Goed voor je huid zorgen klinkt zo logisch. De meeste mensen volgen dan ook een huidverzorgingsroutine die uit meerdere stappen bestaat. Het bizarre is echter dat veel ingrediënten in je skincare-verzorging helemaal niet goed voor je zijn. Ze zijn niet alleen slecht voor je huid, maar ook voor de rest van je lichaam. De huid heeft een absorberende werking en schadelijke stoffen (denk aan microplastics en siliconen) die je op de huid aanbrengt, komen zo rechtstreeks in je lichaam terecht.

Betere keuzes

Wanneer je op zoek bent naar een goed huidverzorgingsproduct is het belangrijk om te achterhalen of er geen microplastics, siliconen of hormoonverstorende stoffen in zitten. Enkele van dat soort stoffen zijn aluminium (wat nog regelmatig voorkomt in deodorant), sodium lauryl sulfate, parabenen en alcohol. Zorg er dus voor dat je altijd de ingrediëntenlijst van een product checkt voor je het koopt. Of zorg ervoor dat je een merk gebruikt dat bekend staat om z'n natuurlijke huidverzorgingsproducten. Neem nu het female owned label Muze.

Aan het roer van Muze skincare staan Marieke Hop, Miranda Balk en Liesbeth Kleermaker. Met hun huidverzorgingsmerk hebben de beauty-ondernemers een duidelijke visie voor ogen: producten ontwikkelen met een bewezen resultaat, bestaande uit natuurlijke ingrediënten waardoor de producten een zo min mogelijke impact op de aarde hebben.

Chemische versus natuurlijke ingrediënten

Met ingrediënten als vitamine C, hyaluronzuur en retinol kun je mooie resultaten voor de huid bereiken, maar een groot deel van de beautymerken gebruikt de chemische variant van deze ingrediënten. En dat terwijl de natuurlijke vorm beter is voor het milieu én voor je huid. Het zorgt vaak zelfs voor betere huidresultaten.

De huidverzorgingsproducten in het assortiment van Muze bestaan uit innovatieve en natuurlijke formules. Je zult hierin geen microplastics, siliconen, hormoonverstorende stoffen of andere huidonvriendelijke ingrediënten vinden. Wél bevat het krachtige formules die zijn samengesteld door dermatologen, artsen en duurzaamheidsexperts. De producten richten zich voornamelijk op het verminderen van tekenen van huidveroudering. Verwacht in de lijn van Muze daarom serums, crèmes, toners en gezichtsreinigers die lijntjes en rimpels kunnen verminderen, die de huidteint egaliseren en die de huid weer laten stralen. En dat zonder schadelijke ingrediënten!

Benieuwd geworden naar de producten van Muze? Je kunt ze bemachtigen op de website van Muze Skincare.