Aha: zo kun je je huid gezond houden in de zomer

Veel mensen markeren de zomer als hun favoriete seizoen. De dagen zijn lang, de temperaturen aangenaam en mensen lijken over het algemeen beter gehumeurd. Je huid daarentegen vindt de komst van het zonnigste seizoen van het jaar wat minder leuk. Maar geen zorgen, met de juiste verzorging kun je droogheid en roodheid het hoofd bieden.

Huidperikelen in de zomer

In de zomer krijgen veel mensen te maken met een droge huid. Een combinatie van verschillende factoren is de boosdoener. Denk aan een (te) lange blootstelling aan de zon, vaker douchen (en zwemmen) en de airconditioning. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het verbrandende effect dat de zon kan hebben. We hopen dat het je bespaard mag blijven, maar menigeen heeft weleens te maken met een rode, zonverbrande huid. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om een rode huid en droogheid te behandelen.

Hoe te behandelen

Er zijn verschillende skincare producten waarmee je huidproblemen gerelateerd aan de zomer kunt aanpakken. Droogheid is een van de meest gehoorde klachten en dat kun je aanpakken door een hyaluronzuur serum in je huidverzorgingsroutine op te nemen. Hyaluronzuur is in staat om tot maar liefst 1000 keer zijn eigen gewicht in water vast te houden. En dat is precies waar een droge huid behoefte aan heeft. Het hydrating firming serum HYALURON+ van IK Skin Perfection is een heel fijne om in je routine op te nemen. Niet alleen hydrateert het je huid, maar het geeft ook een liftend effect.

IK Skin Perfection heeft naast het hydraterende serum ook andere verzorging waarmee je je huid een boost kunt geven. Heb je bijvoorbeeld iets te lang in je zon gezeten en heeft dat geresulteerd in een rode, verbrande en geïrriteerde huid? Dan kun je dat aanpakken met PRERED+, dit is een serum dat verlichting biedt. Ook helpt het om couperose en rosacea te verminderen.

Liever voorkomen

En natuurlijk voorkomen we huidproblemen liever dan dat we ze genezen. In dat geval is het belangrijk dat je je altijd insmeert met een SPF – ook in de lente, herfst en winter. Probeer ook niet al te lang onder een hete douche te staan (en laat de zeep zoveel mogelijk links liggen). Dat kan enorm helpen om droogheid van de huid te voorkomen.

Wil jij dit seizoen je huid een extra steuntje in de rug geven? Dan is de PREBIOTIC SPRAY+ van IK SKIN Perfection een ware hulp. Deze verfijnde mist voorziet de huid van een onzichtbare sluier die de huidbarrière versterkt en de huid verzacht en kalmeert. Ook bevat de spray voeding voor goede, beschermende bacteriën die op de huid leven.

Bron: IK Skin Perfection | Beeld: Leon Macapagal (Pexels) 

Laatste nieuws