Science says: op deze leeftijd bleef je je duurste levensjaar

Met een beetje geluk ligt deze leeftijd al achter je.

Veel mensen vinden het toch een dingetje wanneer ze hun twenty something-status moeten inruilen voor die van thirty something. Want: afscheid nemen van je 'jeugdige' jaren. Waar velen alleen niet bij staan, is dat je dan ook op het punt staat om een van je duurste levensjaren ooit te beleven.

Leeftijd

Volgens een onderzoek van het Britse kredietbedrijf ClearScore, blijkt dat de leeftijd van 31 jaar het duurste levensjaar is. Maar waarom? Het zou volgens het onderzoek komen door de belangrijke mijlpalen van het leven. Je weet wel, trouwen, een huis kopen en een gezin stichten. En deze grote levensgebeurtenissen, vinden volgens het onderzoek meestal plaats rond de leeftijd van 31 jaar.

Sparen

"Grote mijlpalen in het leven, gebeuren vaak vlak achter elkaar. We waren dan ook niet verbaasd toen we ontdekten hoe groot de uitgaves waren", zegt Justin Basini, hoofd van ClearScore. Hoe groot die uitgaves in je duurste levensjaar zijn? Dat hangt natuurlijk af hoe je levensgebeurtenissen verlopen. Maar volgens het onderzoek blijkt dat 31-jarigen maar liefst 49.000 euro op hun spaarrekening moeten hebben om al deze mijlpalen te kunnen dekken.

Millennials

Het leven kan moeilijk én duur zijn voor ons millennials. Zo geeft het onderzoek aan dat 33%, van de 25 tot 34-jarigen, nog steeds afhankelijk is van hun ouders. Terwijl 60% van de ondervraagden aangeeft dat zij al genoeg geld gespaard hebben.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Sex and the City