Hoe zie je er altijd stijlvol uit op vakantie? 

Ga je binnenkort op vakantie? Heerlijk! Natuurlijk is het fijn om er ook tijdens je vakantie stijlvol uit te zien – zelfs al draag je net wat andere kleding dan je thuis gewend bent. Met onze tips zet je je beste modebeentje voor op reis. Goed voor je zelfvertrouwen, en de perfecte manier om stralend op vakantiekiekjes te staan! 

 

Comfort meets stijl 

Natuurlijk wil je op vakantie niet te veel inleveren op comfort. De vakantie is immers bedoeld om te ontspannen – hier hoef je niet strak in pak. Maar we geven je groot gelijk dat je er ook niet als een slons bij wilt lopen. Daarom gaat het om het vinden van de perfecte balans: laat comfort en stijl hand in hand gaan. Een zwierige jurk is hier het ideale voorbeeld van, zoals een wrap dress of losvallende maxijurk. Zo’n jurk zit lekker los en luchtig, en je ziet er prachtig uit! Nauwsluitende items kun je bijvoorbeeld beter thuislaten, zeker als het warm is op de plek van bestemming. Ga voor zachte stoffen, die idealiter ademend zijn. Katoen, linnen en satijn: dat zit heerlijk! Het stukje stijl kun je ook terug laten komen in bijvoorbeeld trendy kleuren of elegante prints. Een mooie rok met een bloemenprint erop? Dat staat altijd goed. 

Juiste badkleding 

Grote kans dat je lekker gaat zwemmen op vakantie! Kies badkleding waar jij je goed in voelt. Denk aan een bikini met voldoende ondersteuning. Zo’n bikini draag je de hele dag met plezier. Denk goed na over het type bikini dat je wilt dragen. Zo zit een triangelbikini heel anders dan een balconette bikinitop. Ook de hoogte van het broekje speelt een rol: draag je het broekje liever low of high waisted? En vergeet het badpak niet: ook dit is een fraaie optie. Badpakken zijn zelfs weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet ze steeds vaker aan het water. Draag de badkleding die het best bij jou past – daar draait het allemaal om.  

Perfecte schoenen 

Op reis loop je veel. Neem daarom altijd comfortabele schoenen mee, zoals sneakers of sandalen – die je al hebt ingelopen. Maar gelukkig ziet dit er nog altijd gewoon stijlvol uit. Zo staan witte sneakers mooi bij iedere outfit: van een stoere look met jeans en een shirt, tot een elegante look met een jurkje. En ook slippers of sandalen zijn eenvoudig te combineren. Je kunt meegaan met de trends, kies bijvoorbeeld schoenen met een platformzool uit. Daarmee laat je zien dat je er duidelijk over na hebt gedacht. 

Minimalistische make-up 

Tijdens je vakantie heb je wellicht geen zin om veel make-up te dragen. En dat is ook zeker niet nodig! Wel geeft een beetje make-up waarschijnlijk een boost aan je zelfvertrouwen. Kies daarom voor minimalistische make-up, zoals wat mascara en een subtiele lipstick. Het is tevens een optie om dit slechts een dagdeel te dragen, bijvoorbeeld ’s avonds bij het diner. Overdag laat je je make-up gewoon lekker achterwege! 

Zorg voor huid en haar 

Zorg ook op reis goed voor je huid en haar. Pas je reguliere verzorgingsroutine toe. En smeer je goed in met zonnebrandcrème. Zo hebben je huid en haar een natural glow. En dat wordt gezien! 

Accessoires als finishing touch 

Nog een laatste tip om je outfits net wat unieker mee te maken: combineer je kleding met stijlvolle accessoires. Denk aan een leuk riempje om je taille mee te accentueren – ideaal bij een jurk met een losse fit. Neem je favoriete tasje mee, om je benodigdheden in te stoppen: of het nu om een grote strandtas of een kleine schoudertas gaat. Dat komt altijd van pas. 

 Beeld: Kinga Howard