Ook off-screen blijft Margot Robbie zich kleden binnen het Barbie-thema

Voor de wereldpremière van de film hulde Margot Robbie zich gisteren in een heel bijzondere outfit.

Mexico City Photocall Of ‘Barbie’

Is er iemand perfecter dan Margot Robbie om de iconische rol van Barbie te vertolken in de Barbie film? Wij geloven van niet. Want ook nu de opnames al even achter de rug liggen, verscheen de actrice gisteren tijdens de wereldpremière van de film in een Barbie-waardige outfit.

Wereldpremière van de film

Volgende week is het zover en is dé film van de zomer op het witte doek te bewonderen. Ter ere daarvan vond gisteren de wereldpremière van de film plaats in de Shrine Auditorium and Expo Hall in Los Angeles. Margot Robbie – die zich ook tijdens de perstour van de film kleedde binnen het Barbie-thema – verscheen in een prachtige custom Schiaparelli couture jurk op de pink carpet.

De jurk die Margot droeg was niet zomaar een creatie, maar het stuk was geïnspireerd op de 'Solo in the Spotlight'-Barbie. Deze speciale Barbie werd in 1960 uitgebracht als een limited edition.

Margot was natuurlijk niet de enige die zich voor de gelegenheid in een Barbie-themed outfit hulde. Ook haar co-stars verschenen in mooi roze op de pink carpet.

Ryan Gosling heeft een geheel roze look omarmd en rockt een blushy pink Gucci-pak. In de film vertolkt hij de rol van Ken en in een eerder interview met Heat Magazine deelde hij dat zijn kinderen dan ook eens een film kunnen zien waar hij in speelt. "Ik deed het niet per se voor hen, maar het is wel de eerste keer dat ze een film begrijpen waar ik in speel."

Het masterbrein achter de film is natuurlijk niemand minder dan Greta Gerwig. Niet alleen regisseerde ze de film, maar ze was samen met Noah Baumbach ook verantwoordelijk voor het script. De regisseur spotten we tijdens eerdere persmomenten vooral in magenta-tonen, maar tijdens de grote première leek ook zij niet onder een roze look uit te kunnen komen. Ze hulde zich van top tot teen in bubblegum roze Valentino stukken.

Ook aanwezig bij de première America Ferrera. In de film vertolkt ze niet de rol als een van de Barbie's, maar zien we haar als Gloria, een vrouw die voor Mattel werkt.

Ook Scott Evans was van de partij op de wereldpremière van Barbie. Voor hem is in de film ook een rolletje weggelegd, hij speelt een van de meerdere Kens.

Iets minder roze, maar niet minder mooi. Dua Lipa – die in de film de rol van zeemeermin Barbie heeft – verscheen in een doorschijnende zilveren chainmail jurk op de pink carpet.

Het verhaal

Hoewel we al lange tijd wisten dát de film er zou komen – Margot Robbie bevestigde de live-action film al in juli 2019 –, bleef het tot eerder dit jaar een mysterie waar de film over zou gaan. Tot de full-length trailer eind mei werd gedeeld. Daarin bleek dat Barbie ondanks haar perfecte leven meer wilde weten en ze vragen ging stellen over haar bestaan. Niet erg handig, want in een wereld vol parelwitte zandstranden, dromerige huizen en perfecte Barbie’s en Kens bespreek je geen dingen als de dood. En dus trekt Barbie in haar zuurstokroze cabrio naar De Echte Wereld. Samen met Ken, want die laat zijn Barbie niet alleen gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=pBk4NYhWNMM

De hoofdrollen in Barbie gaan naar Margot Robbie en Ryan Gssling (hoe perfect zijn zij voor deze rollen?!), maar naast hen schitteren nog vele andere grote namen. Zo zijn er rollen weggelegd voor Emma Mackey, Nicole CoughlanJohn CenaRitu Arya, America Ferrera, Michael CeraKate McKinnonWill Farrell en Helen Mirren.

Barbie is vanaf 19 juli te zien in de bioscoop. 

Beeld: NL Beeld/BrunoPress