Marie Claires weekendtips

We hebben weer een aantal heerlijke uittips voor je!

Street Style - Copenhagen

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Kunst bekijken (en scoren)

Kunst bekijken is natuurlijk leuk, maar het in je eigen huis op kunnen hangen is eigenlijk veel leuker. Tijdens de EuropArtFair komen beide elementen samen. Voor de vierde keer keert de internationale kunstbeurs terug naar de Gashouder waar je het werk van bijna 100 kunstenaars kunt bekijken én kunt kopen. Leuke bijkomstigheid: dit gebeurt zonder tussenkomst van galeriehouders.

Wanneer:

14 tot en met 16 juli.

Waar:

Gashouder | Westergas, Amsterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door EuropArtFair Amsterdam (@europartfair)

Scoor een vegan Soft Serve

Je hebt tegenwoordig veel melkalternatieven om bijvoorbeeld in koffies te gebruiken, maar voor softijs kunnen we niet hetzelfde zeggen. Des te leuk is het dat Oatly nu een zomer vegan softijsje introduceert: de Oatly Soft Serve. Lekker romig, maar dan zonder lactose of dierlijke ingrediënten. Je kunt het ijsje nu scoren bij Oatly's eerste pop-up store in Amsterdam.

Wanneer:

De pop-up store is tot en met 31 augustus geopend.

Waar:

Oatly pop-up store | Prinsengracht 16, Amsterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Oatly (@oatly)

Talent in het bos

In het Amsterdamse Bostheater vinden in de zomer de leukste open air voorstellingen, concerten en filmavonden plaats. Wij tippen het stuk Wildfire van Orkater, geïnspireerd op het prentenboek Max en de Maximonsters. Over Benni die zich alleen voelt en zich zorgen maakt om de wereld. In haar fantasie neemt ze haar toevlucht tot een wereld waar monsters de dienst uitmaken. Leuk: het stuk is gemaakt door jonge, talentvolle makers. De hoofdrol wordt gespeeld door ‘Ntianu Stuger, door de Volkskrant bestempeld als veelbelovend talent van 2023, het script is geschreven door Nina Polak en Belle van Heerikhuizen regisseert.

Wanneer:

Wildfire - te zien tot en met 9 september.

Waar:

Amsterdams Bostheater | De Duizendmeterweg 7, Amstelveen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ᴍꜰꜱ (@matsimelastuger)

Bezoek CODA Paper Art

In papier zien de meesten niet meteen pracht en kunst, maar 22 kunstenaars uit binnen- en buitenland wél. Tijdens CODA Paper Art zullen zij laten zien hoe dit ogenschijnlijk simpele materiaal hun kunst inspireert. Van collages en designobjecten tot mode, performances, sculpturen en videowerk. Ook biedt het CODA museum bij de tentoonstelling workshops, rondleidingen, audiotours en zelfs (fiets)tochten aan.

Wanneer:

Te zien tot en met 12 november.

Waar:

CODA | Vosselmanstraat 299, Apeldoorn.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door CODA (@codaapeldoorn)

Kijktips

Hoort bankhangen er voor jou bij in het weekend (of ben je daar een keer écht aan toe?). Dan bieden de streamingdiensten weer genoeg vertier. Op Netflix kijk je nu het eerste seizoen van Survival of the Thickest, het eerste seizoen van Sugar Rush: The Baking Point en The Out-Laws.

https://www.youtube.com/watch?v=eOKrWpaG5kk

Op Disney+ kun je nu de het eerste seizoen van The Secrets of Hillsong en het eerste seizoen van The Golden Spoon streamen. HBO Max breidde diens aanbod uit met de documentaireserie Martine: Chasing Justice en Last Call en op Videoland kun je nu de Nederlandse serie over het leven van Annie M.G. Schmidt streamen, Annie M.G.

Bron: Marie Claire juli/augustus 2023 | Beeld: NL Beeld/BrunoPress