Overweeg je een kort kapsel? Zo achterhaal je of kort haar je zou staan

Chop chop.

Het is een vraag die de kapper ongetwijfeld vaak gesteld krijgt: zou kort haar me mooi staan? Hoewel je haarstylist ongetwijfeld goed advies zal geven, kun je met een simpel trucje ook zelf checken of een korte coupe je zou staan.

Kort haar

Van Billie Eilish tot Selena Gomez: kort haar staat hen zo onwijs goed. Elke keer als we zo'n korte coupe op Instagram of TikTok voorbij zien komen, staan we nog net niet met de keukenschaar in onze handen. Als puntje bij paaltje komt, zijn we telkens te bang om door te zetten. Wat als kort haar tóch niet goed staat? Dan duurt het weer eeuwen voor het haar terug is gegroeid.

TikTok-hack

Hoe vaak we wel niet onze lange lokken achter onze schouders hebben verstopt of omhoog hebben gespeld om te kijken hoe we er met een bob uit zouden zien, is niet meer op twee handen te tellen. Maar volgens TikTok is er een veel makkelijkere manier om erachter te komen of kort haar jou goed zal staan. TikTokker @bondenavant legt uit dat je hier alleen twee potloden en een liniaal voor nodig hebt.

https://www.tiktok.com/@bondenavant/video/6997091745322355973?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2F&referer_video_id=6997091745322355973&refer=embed

Hoe werkt het?

Neem als eerst één potlood en plaats deze horizontaal onder je kin. Pak vervolgens het tweede potlood en plaats deze verticaal onder je oor, zodat de twee potloden haaks op elkaar komen te staan. De TikTokker legt uit dat je de afstand tussen de bovenkant van het tweede potlood en het kruispunt moet meten. "Als de afstand groter dan 5,7 centimeter is, dan staat langer haar je beter. Als het korter is dan 5,7 centimeter, dan staat kort haar je beter", aldus de vrouw. Wij pakken de potloden er gelijk bij!

Bron: TikTok @bondenavant, NSMBL, Grazia | Beeld: NL Beeld