Met deze tips organiseer jij de leukste tuinfeestjes 

Of het nu aangenaam lenteweer, een warme zomerdag of een zachte herfstdag, het gedeelte van het jaar leent zich prima voor heerlijke tuinfeestjes. Tijd om jouw tuin om te toveren tot een sfeervolle feestlocatie! Zorg voor een onvergetelijke ervaring voor jouw gasten met deze handige tips en ideeën! 

Kies een eigenzinnig thema

Wij Nederlanders zijn normaliter niet zo van de uitbundigheid, getuige de traditionele ‘kringverjaardagen’. Tijd om die oersaaie trend te doorbreken! Kies een eigentijds thema waar jij en je vriendinnen je creativiteit helemaal op los kunnen laten. Trek het thema consequent door in de decoratie, tafelaankleding, uitnodigingen, drankjes en de dresscode! Kies je voor een strandfeest met kleurrijke decoraties, een vintage garden party met sierlijke meubels, of een boho-chic feest met kussens en tapijten of ga je voor een klassieker: het proud to be fout feest? 

Uitnodigingen met persoonlijke touch

Voor de echte wow-factor zorg je er niet alleen voor dat de uitnodiging in thema is, maar voeg je er ook een persoonlijke touch aan toe. Dit kan een handgeschreven kaart zijn, een leuke foto van jou en de genodigde of een creatieve digitale uitnodiging. Het toevoegen van een vleugje persoonlijkheid zorgt voor een warm welkom en verhoogt de opwinding voor het aanstaande feest. 

Sfeervolle verlichting

Deze tip is een beetje afhankelijk van het thema dat je kiest en de tijd van je feest. Het zou gek zijn om kerstversiering op te hangen in hartje zomer. Maar, sfeerverlichting op zoals twinkle lights, lantaarns of kaarsen doen het altijd goed!  

Zorg voor de perfecte locatie: een overkapping met glazen schuifwanden

Een essentieel aspect voor een geslaagd tuinfeest is de juiste locatie. Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn, maar welkom in Nederland! Het ene moment is het 25 graden in maart, het andere moment is het 15 graden in augustus. De oplossing? Glazen schuifwanden! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn eenvoudig zelf te plaatsen in bijna iedere overkapping. Het houdt insecten buiten, creëert een knusse en intieme sfeer en zorgt ervoor dat je het hele jaar buiten kunt vertoeven. Ook als het eigenlijk net wat te koud is voor een tuinfeest, kun je dankzij glazen schuifwanden nog heerlijk borrelen onder je overkapping.  

Blijf flexibel met de beschikbare ruimte

Ook het Nederlandse weer is soms verraderlijk. Stel je voor: de mussen vallen van het dak en het is eigenlijk te warm onder jouw overkapping. Je kiest ervoor om je feestje in de buitenlucht te vieren, en terecht! Je hebt de tuin sfeervol verlicht en niets lijkt een onvergetelijke avond nog in de weg te staan. Plotseling slaat het weer om, gooien wind en regen roet in het eten en koelt het razendsnel af. In plaats van in paniek te raken, kruip je knus onder de overkapping en schuif je de glazen wanden dicht. Probleem opgelost! The show must go on! 

Balanceer zitplekken met ruimte om te dansen

Zorg ervoor dat je voldoende comfortabele zitplekken hebt voor al je gasten. Houten banken, loungebanken, kussens op de grond of zelfs zitzakken kunnen allemaal geweldige opties zijn. Comfortabele zitplekken zorgen ervoor dat je gasten zich op hun gemak voelen en langer willen blijven. Zorg er alleen wel voor dat je de juiste balans vindt. Weet je nog, we willen géén kringverjaardag vibes! Ben ook vooral niet bang om zitplekken weg te halen als de sfeer van je tuinfeest dreigt in te kakken. Voetjes van de vloer! 

Smakelijk eten

Niets maakt een sterkere indruk op feestjes dan de lekkerste hapjes. Je hoeft echt geen keukenprinses te zijn om je gasten onder de indruk te maken van de hapjes op je feest! Wij zouden niet zo snel kiezen voor een barbecue, hoe verleidelijk het ook is bij een tuinfeest! Wij kiezen liever voor een selectie van salades, kleine borrelhapjes in thema of koude schotels. Eenvoudig vooraf klaar te maken, zodat jij des te meer tijd hebt om een feestje te vieren! 

Pas de muziek aan gedurende het feest

Muziek is de ziel van elk feest, dus zorg voor een afspeellijst die past bij het thema en de sfeer van je tuinfeest. Zorg voor achtergrondmuziek als je gaat dineren en voer het tempo op voor een dansfeest later op de avond. Het is soms best lastig om de juiste vibe aan te voelen. Soms zorgen de nummers waarvan je het minst verwacht voor de meeste sfeer. Mocht het binnen je budget passen, dan is dit precies de reden waarom een échte live DJ het vaak beter doet dan DJ Spotify. 

Beeld: Ben Rosett (Unsplash)