Marie Claires weekendtips

Met lekker veel Pride-tips!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Pride Amsterdam

Het is een van de tofste events van het jaar: Pride Amsterdam. Momenteel is het in volle gang, en er is nog genoeg leuks te doen! Denk aan de spetterende afsluiting met de Canal Parade, Drag Bingo Party in The Hoxton, en de geweldige Closing Party op De Dam.

Kunst met Pride

Kunstliefhebbers verzamelen. Tijdens Pride Amsterdam kun je in het Stedelijk Museum verschillende tentoonstellingen met verhalen van queer kunstenaars bewonderen. Daarnaast kun je in de Erezaal werken van Keith Haring bewonderen en kun je de solotentoonstelling van Felix de Rooy bekijken. Genoeg te zien dus!

Wanneer:

Dagelijks geopend.

Waar:

Stedelijk Museum | Museumplein 10, Amsterdam.

Pridecocktails nippen

Een heerlijk drankje mag niet ontbreken tijdens het vieren van Pride Amsterdam. Wil jij heerlijke cocktails nuttigen? Dan tippen we graag LuminAir - The bar above Amsterdam. Speciaal voor Pride lanceerde de bar een aantal dagen geleden een rainbow cocktailmenu, verkrijgbaar op het summer terrace. Cheers! 

Wanneer:

Dagelijks geopend.

Waar:

LuminAir Amsterdam, The bar above Amsterdam | Oosterdoksstraat 4, Amsterdam.

Check de solo-expositie van Marit Harte

Kunstliefhebbers opgelet, dit weekend kun je de prachtige werken van Marit Harte bewonderen (en bemachtigen) in de Hallen Studio's. Het is de eerste solo-expositie van de kunstenares en haar werk bestaat uit abstracte monochroom 3D-werken die geïnspireerd zijn op de elementen van de natuur. Echte eyecatchers!

Wanneer:

4 augustus tot en met 6 augustus.

Waar: 

De Hallen Studio's | Hannie Dankbaarpassage 18, Amsterdam.

Proef de vegan maaltijden van Vood

Het Amsterdamse Plant B vond het tijd voor een glow up. Het merk heeft een complete rebranding gemaakt en gaat vanaf nu verder onder de naam Vood. Met Vood willen de founders Myrthe van der Vlis en Maarten Gomes heel Nederland laten genieten van vegan vriesverse maaltijden die binnen 10 minuten klaar zijn. Saai zijn de maaltijden zeker niet te noemen. Zo zijn er momenteel zestien heerlijke maaltijden beschikbaar. Van Chili con Amor en Sunkissed Stew tot Triple Truffel Risotto en Nutty Pesto Pasta. Wij beginnen spontaan te watertanden.

Maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,99.

Kijktips

Natúúrlijk is er ook genoeg leuks om voor binnen te blijven dit weekend, met alle toevoegingen op de verschillende streaming-platforms. Als je toch lekker in Pride-sferen wilt blijven: de iconische drag-film The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert is nu te streamen op Pathé Thuis. Op Prime Video zijn bovendien nu klassiekers als Chitty Chitty Bang Bang en musical Fiddler on the Roof te streamen. Liever wegzwijmelen bij een stevig staaltje aristocratendrama? Dan zit je goed met de film Atonement, die vanaf deze week te zien is op Videoland.

Beeld: NL Beeld