Deze trend is perfect voor de cold girl summer

Perfect voor de koudere zomerdag!

Vorig jaar was het begrip hot girl summer trending. Hoewel hot toen niet duidde op de temperatuur, maar op een zorgeloze en zelfverzekerde mindset, is er voor de regenachtige en koude zomer van 2023 een nieuw begrip in het leven geroepen: de cold girl summer. En deze ene trend is perfect voor het koudere zomerweer.

Bouclé, it is

Bouclé is een trend die nooit echt uit de mode raakt, maar die ook nooit de boventoon voert. Desalniettemin is het wel tijdloos. In de jaren vijftig maakte de bouclé-trend z’n debuut en sindsdien zien we outfits met de stof met regelmaat voorbijkomen.

Het voelt misschien wat tricky om bouclé in de zomer te dragen, but hear us out. Oorspronkelijk werd de wol-achtige stof natuurlijk gebruikt om winteritems mee te maken, maar bouclé leent zich ook perfect voor de zomer. Er worden tegenwoordig ook zomerkledingstukken zoals croptops met de stof gemaakt, en wanneer het bestaat uit een mix van katoen en bouclé zijn ze ook een stuk dunner. En dat soort items, die kun je tijdens deze toch wel koude zomer prima dagen!

Zomer-inspiratie

De bouclé-trend heeft een beetje een welvarende Franse vrouw feel, maar door de jaren heen vonden modeliefhebbers en influencers manieren om items van de stof in hun garderobe op te nemen zonder er stuck-up uit te zien én ze ontdekten dat je het ook in de zomer kunt dragen.

Er zijn zoveel manieren waarop je bouclé-items kunt stylen. Een dun bouclé-jasje over een crop top – om zo toch een zomerse feel te behouden – of boven een losse pantalon. Vind je items van deze stof prachtig, maar houd je het graag casual? Draag dan een bouclé jasje met een jeans. Op deze manier behoudt het item z’n elegantie, maar de spijkerbroek geeft het een stoere vibe. En je hebt tegenwoordig zelfs bouclé-sets die speciaal voor de zomer zijn gecreëerd, zoals korte rokken en tops.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jen Azoulay (@jen_wonders)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eniswardrobe (Eni) (@eniswardrobe)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charlotte Olivia (@iamcharlotteolivia)

Chanel

De bouclé-trend is er eentje die al heel wat decennia meegaat en die door niemand minder dan Gabrielle ‘Coco’ Chanel op de kaart werd gezet. De designer vond inspiratie in herenkleding en ontwierp toen een set bestaande uit een jas en rok van de stof. Het werd misschien wel een van de meest iconische kledingstukken van het merk. Het was in ieder geval zo geliefd, dat vele merken ook bouclé-items in hun collecties gingen opnemen. En eerlijk is eerlijk: wij snappen wel waarom. Het is immer chic en tijdloos!

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws